ЛШ: Атлетико се нада ''четвртој срећи'', а Реал финалу!

Мадридски Атлетико и Реал судариће се чак четврти пут у последњих исто толико сезона у Лиги шампиона.  Реал или Атлети, има ли "Чоло" рецепт за Роналда? Мадриђани ће имати финалисту Лиге шампиона, само још да видимо који од два славна клуба ће се борити за "ушатог". Први меч на "Бернабеу", реванш је на "Калдерону".

Фудбал 01.05.2017 | 22:30
ЛШ: Атлетико се нада ''четвртој срећи'', а Реал финалу!
Први дуел полуфинала игра се у уторак на Сантијаго Бернабеуу, а сви из црвено-белог дела Мадрида питају се да ли ће бити "четврта срећа".

Екипа Дијега Ћола Симеонеа је од браниоца 'ушатог' трофеја доживела сва три пораза у нокаут фазама елитног такмичења, међу којима два у финалима – прошле године после пенала и 2014, када су је секунде делиле од титуле шампиона Европе, а 2015. у четвртфиналу са само једним примљеним голом.

Сви из Атлетика сматрају да је дошло време за реванш за све болне елимининације, али на другој страни се много питају Кристијано Роналдо и његови саиграчи.

Роналдо је у прошлој рунди практично сам избацио минхенски Бајерн са укупно и укупно пет голова, али сада ће против себе имати, уз Јувентус, најбољу одбрану света.

Реал ће бити без повређеног Гарета Бејла, кога ће мењати сјајни Хамес Родригес, док ће одбрана Атлетика из истог разлога бити лишена Хосе Марије Хименеса.

"Родригес је веома добро играо у изостанку Бејла, ради све што тражим од њега. Помогао је у многоме тиму у претходним мечевима, надам се да ће тако бити и сутра", рекао је тренер краљевског клуба Зинедин Зидан.

Из Атлетика су оптимисти, посебно харизматични тренер Симеоне.

"Можемо да се носимо са Реалом, показали смо то много пута. Надам се да је сада тренутак да изборимо ново финале", поручио је Аргентинац.

Фудбалери Атлетика и Реала судариће се чак четврти пут у последњих исто толико сезона у Лиги шампиона, прво на "Бернабеуу", а сви из "црвеног" Мадрида питају се да ли ће бити "четврта срећа".

Екипа Дијега Симеонеа је од садашњег браниоца "ушатог" трофеја доживела сва три пораза у нокаут фазама Лиге шампиона, међу којима два у финалима - прошле године после пенала и 2014. када су је секунде делиле од титуле шампиона Европе, а 2015. у четвртфиналу са само једним примљеним голом.

Сви из Атлетика сматрају да је дошло време за реванш за све болне елимининације, али на другој страни се много питају Кристијано Роналдо и његови саиграчи.

Роналдо је у прошлој рунди практично сам избацио минхенски Бајерн са укупно и укупно пет голова, и стигао је до бројке од 100 голова у Лиги шампиона, али сада ће против себе имати, уз Јувентус, најбољу одбрану света, која је вероватно прижељкивала да против градског ривала игра у две утакмице, а не на само једну.

Тим Дијега Симеонеа уме да "игра на резултат", а чини се да им посебно одговара чињеница да прво иду "на ноге" Реалу, па потом чекају реванш пред својим навијачима.

Због повреда у домаћем тиму неће бити Гарета Бејла, кога ће мењати у последње време одлични Џејмс Родригез, и Пепеа, док код гостију изостају Јаник Караско, Хуанфран и Хосе Марија Хименез, док је још неизвестан наступ Врсаљка.

"Родригез је веома добро играо у изостанку Бејла, ради све што тражим од њега. Помогао је у многоме тиму у претходним мечевима, надам се да ће тако бити и сутра", рекао је тренер краљевског клуба Зинедин Зидан.

Реал се опоравио од пораза у "Ел Класику" када их је у надокнади времена шокирао Лионел Меси (3:2) и потом су забележили две победе у првенству. Убедљиву против Депортива (6:2) и мање убедљиву против Валенсије (2:1), па су и даље први фаворити за освајање Примере.

Из Атлетика су оптимисти, посебно харизматични тренер Симеоне.

Његова екипа је после слабијег првог дела сезоне отписана из трке за титулу, али је Симеоне то искористио да се "посвети" Лиги шампиона и да дође до новог полуфинала овог такмичења.

"Можемо да се носимо са Реалом, показали смо то много пута. Надам се да је сада тренутак да изборимо ново финале", поручио је Аргентинац.

У последње три године ови тимови су одиграли чак 17 утакмица. Реал је остварио шест победа, укључујући и оне у продужецима у Лиги шампиона, док је Атлетико побеђивао пет пута. Шест пута је било без победника.

Прва полуфинална рунда је у дому Реала – стадиону Сантијаго Бернабеу од 20.45.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар