LŠ: Atletiko se nada ''četvrtoj sreći'', a Real finalu!

Madridski Atletiko i Real sudariće se čak četvrti put u poslednjih isto toliko sezona u Ligi šampiona.  Real ili Atleti, ima li "Čolo" recept za Ronalda? Madriđani će imati finalistu Lige šampiona, samo još da vidimo koji od dva slavna kluba će se boriti za "ušatog". Prvi meč na "Bernabeu", revanš je na "Kalderonu".

Fudbal 01.05.2017 | 22:30
LŠ: Atletiko se nada ''četvrtoj sreći'', a Real finalu!
Prvi duel polufinala igra se u utorak na Santijago Bernabeuu, a svi iz crveno-belog dela Madrida pitaju se da li će biti "četvrta sreća".

Ekipa Dijega Ćola Simeonea je od branioca 'ušatog' trofeja doživela sva tri poraza u nokaut fazama elitnog takmičenja, među kojima dva u finalima – prošle godine posle penala i 2014, kada su je sekunde delile od titule šampiona Evrope, a 2015. u četvrtfinalu sa samo jednim primljenim golom.

Svi iz Atletika smatraju da je došlo vreme za revanš za sve bolne elimininacije, ali na drugoj strani se mnogo pitaju Kristijano Ronaldo i njegovi saigrači.

Ronaldo je u prošloj rundi praktično sam izbacio minhenski Bajern sa ukupno i ukupno pet golova, ali sada će protiv sebe imati, uz Juventus, najbolju odbranu sveta.

Real će biti bez povređenog Gareta Bejla, koga će menjati sjajni Hames Rodriges, dok će odbrana Atletika iz istog razloga biti lišena Hose Marije Himenesa.

"Rodriges je veoma dobro igrao u izostanku Bejla, radi sve što tražim od njega. Pomogao je u mnogome timu u prethodnim mečevima, nadam se da će tako biti i sutra", rekao je trener kraljevskog kluba Zinedin Zidan.

Iz Atletika su optimisti, posebno harizmatični trener Simeone.

"Možemo da se nosimo sa Realom, pokazali smo to mnogo puta. Nadam se da je sada trenutak da izborimo novo finale", poručio je Argentinac.

Fudbaleri Atletika i Reala sudariće se čak četvrti put u poslednjih isto toliko sezona u Ligi šampiona, prvo na "Bernabeuu", a svi iz "crvenog" Madrida pitaju se da li će biti "četvrta sreća".

Ekipa Dijega Simeonea je od sadašnjeg branioca "ušatog" trofeja doživela sva tri poraza u nokaut fazama Lige šampiona, među kojima dva u finalima - prošle godine posle penala i 2014. kada su je sekunde delile od titule šampiona Evrope, a 2015. u četvrtfinalu sa samo jednim primljenim golom.

Svi iz Atletika smatraju da je došlo vreme za revanš za sve bolne elimininacije, ali na drugoj strani se mnogo pitaju Kristijano Ronaldo i njegovi saigrači.

Ronaldo je u prošloj rundi praktično sam izbacio minhenski Bajern sa ukupno i ukupno pet golova, i stigao je do brojke od 100 golova u Ligi šampiona, ali sada će protiv sebe imati, uz Juventus, najbolju odbranu sveta, koja je verovatno priželjkivala da protiv gradskog rivala igra u dve utakmice, a ne na samo jednu.

Tim Dijega Simeonea ume da "igra na rezultat", a čini se da im posebno odgovara činjenica da prvo idu "na noge" Realu, pa potom čekaju revanš pred svojim navijačima.

Zbog povreda u domaćem timu neće biti Gareta Bejla, koga će menjati u poslednje vreme odlični Džejms Rodrigez, i Pepea, dok kod gostiju izostaju Janik Karasko, Huanfran i Hose Marija Himenez, dok je još neizvestan nastup Vrsaljka.

"Rodrigez je veoma dobro igrao u izostanku Bejla, radi sve što tražim od njega. Pomogao je u mnogome timu u prethodnim mečevima, nadam se da će tako biti i sutra", rekao je trener kraljevskog kluba Zinedin Zidan.

Real se oporavio od poraza u "El Klasiku" kada ih je u nadoknadi vremena šokirao Lionel Mesi (3:2) i potom su zabeležili dve pobede u prvenstvu. Ubedljivu protiv Deportiva (6:2) i manje ubedljivu protiv Valensije (2:1), pa su i dalje prvi favoriti za osvajanje Primere.

Iz Atletika su optimisti, posebno harizmatični trener Simeone.

Njegova ekipa je posle slabijeg prvog dela sezone otpisana iz trke za titulu, ali je Simeone to iskoristio da se "posveti" Ligi šampiona i da dođe do novog polufinala ovog takmičenja.

"Možemo da se nosimo sa Realom, pokazali smo to mnogo puta. Nadam se da je sada trenutak da izborimo novo finale", poručio je Argentinac.

U poslednje tri godine ovi timovi su odigrali čak 17 utakmica. Real je ostvario šest pobeda, uključujući i one u produžecima u Ligi šampiona, dok je Atletiko pobeđivao pet puta. Šest puta je bilo bez pobednika.

Prva polufinalna runda je u domu Reala – stadionu Santijago Bernabeu od 20.45.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar