Трамп има нови здравствени план

Амерички председник Доналд Трамп најавио је "нови план о здравственој заштити".

Свијет 01.05.2017 | 11:41
Трамп има нови здравствени план
Он је то учинио пошто није успео да током првих 100 дана мандата замени закон о здравственом осигурању, познат као "Обамакер".

Трамп је на друштвеној мрежи Твитер навео да је "нови здравствени план на путу", обећавши ниже премије осигурања и заштиту људи који су раније склопили уговоре.

Он је од доласка на власт 20. јануара потписао неколико десетина декрета којима се укидају или замрзавају мере које је увео његов претходник, демократа Барак Обама, међу којима је закон о здравственом осигурању.

Републиканци су у марту, због неслагања у својој странци, повукли са гласања предлог закона којим би се укинуо закон о здравственој заштити познат као "Обамакер".

Републиканци и демократе у међувремену у америчком Конгресу постигли су компромисни договор о закону који предвиђа хиљаду милијарди долара за финансирање савезне државе до краја септембра.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

КОДУС

01.05.2017 11:02

За разлику од безлицног (килавог) Обаме, садасњи предсједник Трамп испољава "прагматицну способност" децидног одредјивања циља и ефикасног дјеловања у остваривању тог циља.

ОДГОВОРИТЕ