Tramp ima novi zdravstveni plan

Američki predsednik Donald Tramp najavio je "novi plan o zdravstvenoj zaštiti".

Svijet 01.05.2017 | 11:41
Tramp ima novi zdravstveni plan
On je to učinio pošto nije uspeo da tokom prvih 100 dana mandata zameni zakon o zdravstvenom osiguranju, poznat kao "Obamaker".

Tramp je na društvenoj mreži Tviter naveo da je "novi zdravstveni plan na putu", obećavši niže premije osiguranja i zaštitu ljudi koji su ranije sklopili ugovore.

On je od dolaska na vlast 20. januara potpisao nekoliko desetina dekreta kojima se ukidaju ili zamrzavaju mere koje je uveo njegov prethodnik, demokrata Barak Obama, među kojima je zakon o zdravstvenom osiguranju.

Republikanci su u martu, zbog neslaganja u svojoj stranci, povukli sa glasanja predlog zakona kojim bi se ukinuo zakon o zdravstvenoj zaštiti poznat kao "Obamaker".

Republikanci i demokrate u međuvremenu u američkom Kongresu postigli su kompromisni dogovor o zakonu koji predviđa hiljadu milijardi dolara za finansiranje savezne države do kraja septembra.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

KODUS

01.05.2017 13:02

Za razliku od bezlicnog (kilavog) Obame, sadasnji predsjednik Tramp ispoljava "pragmaticnu sposobnost" decidnog odredjivanja cilja i efikasnog djelovanja u ostvarivanju tog cilja.

ODGOVORITE