Прихваћен изазов! Фјури чека Џошуу!

Џошуа се борио за живот, Фјури се с Кличком играо са рукама иза леђа! Питање је, међутим, да ли ће се та борба одржати у 2017. години.

Остали спортови 02.05.2017 | 11:45
Прихваћен изазов! Фјури чека Џошуу!
Није се дуго чекало. Ентони Џошуа се није ни трудио да сакрије име будућег изазивача. Тајсон Фјури. Непоражени Краљ цигана, човек који је једногласном судијском одлуком савладао Владимир Кличка пре но што је Џошуу боксерска јавност уопше и узимала у разматрање.

"Фјури, где си бебо?", узвикнуо је нови шампион света у верзијама WБА, ИБО и ИБФ још на самом рингу на стадиону Вембли.

Фјуријев одговор није се дуго чекао.

"Свака част Ентони. Добра борба, на живот и смрт... Ја сам се са тим момком играо. Хајде да плешемо", написао је Фјури на Твитеру док су његови бројни фанови моментално из архива почели да ваде и деле фотографије на којима 28-годишњи боксер из Манчестера провоцира Кличка са рукама иза леђа.

"Изазов је прихваћен. Пружићемо свету највећу борбу у 500 година. Играћу се и са тобом. Ти си сан сваког боскера".

Истина, уврежено је мишљење да је Фјури савладао Кличка јер га је Украјинац потценио. Подсетиће и да му је кључну расекотину Фјури нанео ударцем главом у клинчу. Подсетиће наравно и на суспензију због коришћења кокаина. Није још истекла, мада Фјури упорно тврди да ће се овог лета вратити у ринг.

Почео је са тренинзима, питање је само колико ће Боксерски савез Велике Британије бити попустљив. Нема сумње да би баш Фјури маркетиншки био најатрактивнији први изазивач за Ентонија Џошуу.

По слову уговора, Кличко има право да тражи реванш и Џошуа је обавезан да у изађе у сусрет. Уврежено је ипак мишљење да је Кличко завршио своје. Са 41 годином, тело једноставно не може више.

А ако не буду ни Кличко ни Фјури, јер је велико питање да ли ће он уопште моћи барем до краја 2017. године? 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар