СЛС: Звезда добила Вошу, али - биће ватре након овог меча!

Канга и Плавшић вратили Звезду на прво место! Фудбалери Црвене звезде победили су на стадиону “Рајко Митић“ екипу Војводине у мечу 33. кола Суперлиге Србије – 2:0 (0:0).  Црвени, па пенал за Звездиних 2:0 против Воше! Судија Обрадовић у главној улози! Београдски црвено-бели задржали лидерску позицију на табели.

Фудбал 30.04.2017 | 22:45
СЛС: Звезда добила Вошу, али - биће ватре након овог меча!
Голове за црвено-беле постигли су Гелор Канга у 82. из пенала и Срђан Плавшић у 90. минуту.

Екипа Миодрага Божовића вратила се на прво место на табели и сада има исти број бодова као и Партизан.

Домаћи фудбалери су имали иницијативу током целе утакмице игране пред око 16 хиљада гледалаца, али упркос бројним приликама нису успели да озбиљније угрозе голмана гостију Емила Роцкова, све до пенала.

Најбољу прилику Новосађани су имали у финишу првог полувремена, када је после корнера Планић добро шутирао, али је Филип Манојловић сачувао мрежу црвено-белих.

У другом делу меча, одмах на старту екипа Миодрага Божовића је имала прилику да поведе.

Плавшић је одлично пробио по десној страни, упослио Полетановића који је центрирао у петерац, тамо је покушао Канга, голман Роцков одбио до Анђелковића, али Звездин бек погађа Боаћија који је тако спречио сигуран гол домаћих.

Војводина је у наставку меча успела да успостави равнотежу на терену све до 70. минута када је остала с играчем мање на терену.

Капитен Војводине Никола Анитић је закачио Абрахам Фримпонга и судија Срђан Обрадовић је показао директан црвени картон.

Арбитар Срђан Обрадовић је судио пенал после прекршаја Марка Вукасовића над Ричмондом Боаћијем, што је изазвало велико негодовање гостујуће екипе и стручног штаба, а Канга је потом рутински савладао Емила Роцкова.

Звезда је после искључења Антића кренула у потпуну офанзиву, али није успевала да пробије одбрау Новосадјана. Војводина је имала у првом полувремену добру прилику, али није била близу гола.

Фудбалерима Црвене звезде до краја утакмице није било тешко да сачувају предност, а у 90. минуту су, после одличне асистенције Боаћија, голом Плавшића поставили коначан резултат.

Звезда у следећем колу гостује Вождовцу, потом ће дочекати Младост, играти против Јавора у Ивањици и у последњем колу на стадиону "Рајко Митић" против Радничког.

Јавно је Партизан изражавао сумњу у поштење Војводине, сугерисао да ће се Новосађани склонити са пута Црвеној звезди, али би сада могли и да јој се извине, јер су Лале мушки изашле на стадион "Рајко Митић" и храбро се порвале са противником. Али нису могле више од тога. Не са играчем мање у последњих 20 минута. Звезда је уз најблаже речено чудну одлуку судије Срђана Обрадовића да у 70. минуту искључи Николу Антића и каснији пенал због прекршаја Марка Вукасовића над Ричмондом Боаћијем стигла до толико жељеног гола који ју је сачувао на врху - 2:0 у дербију 33. кола Суперлиге.

Међутим, уместо о головима Гелора Канге и Срђана Плавшића, па и бројним шансама на обе стране у уводних сат и кусур, у наредним данима вероватно ће се највише причати о одлукама судије Обрадовића, који је већ био тема фудбалске Србије пре неколико недеља када је у 153. вечитом дербију превидео да је лопта напустила терен пре Звездиног водећег гола.

Вечерас је видео нешто што други нису, јер никоме на стадиону није било баш најјасније зашто је Антић искључен. Јесте Вошин капитен у тренуцима када је игра била прекинута раменом поткачио Абрахама Фримпонга, али директан црвени картон се чини као заиста престрога одлука.

Али је била коначна, па је Антић у сузама напустио терен што је био преломни тренутак утакмице.

Ни са играчем више Звезда није могла до гола пре но што је Обрадовић свирао пенал за Звезду. Марко Вукасовић је, показао је снимак, нехотице нагазио на стопало Ричмонда Боаћија, а главни судија, па и актер утакмице, моментално показао на белу тачку.

Изазвало је то бурне протесте на Вошиној клупи, али није вредело - Гелор Канга је начео госте, да би Плавшић у последњим секундама утакмице и печатирао останак бодова у Љутице Богдана. Уједно и Звездин останак на челу табеле.

Тих последњих пола сата утакмице бацили су у сенку све што је томе претходило. А било је у Љутице Богдана заиста доброг фудбала, посебно у првом полувремену када су и једни и други имали сијасет шанси да постигну гол. Посебне комплименте заслужио је Емил Роцков, млади голман Воше који је у неколико наврата парадама спасавао свој тим.

Међутим, у другом полувремену Воша се повукла, много ређе нападала, док је Звезда све јаче притискала, уз очигледну и растућу нервозу како јој се сужавао простор за постизање победничког гола.

Али то Антићево искључење све је засенило.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ВОЈВОДИНА 2:0 (0:0)
/Канга 82 пен, Плавшић 90/

Стадион: Рајко Митић;
Гледалаца: Око 16.841;
Судија: Срђан Обрадовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗА (4-2-3-1): Манојловић - Петковић, Луковић, Фримпонг, Анђелковић - Ле Талек, Полетановић (од 68’ Ристић) - Руиз (од 83’ Милијаш), Канга, Плавшић - Боаћи (од 90’ Сикимић);
ВОЈВОДИНА (4-2-3-1): Роцков - Лакићевић, Планић, Маслаћ, Антић - Јованчић, Вукасовић - Палочевић (од 52’ Кнежевић), Мелег, Трујић - Малбашић.

Суперлига – плеј-оф:

Партизан – Напредак 3:1 (0:0)
Јанковић 47, Косовић 57, Леонардо 75 – Касалица 90+1

Звезда – Војводина 2:0 (1:0)
Канга 82 (п), Плавшић 90

субота:

Младост – Вождовац 2:0
Раднички – Јавор 2:0

Табела

1.Црвена звезда 33 27 4 2 80:29 46
2.Партизан 33 26 4 3 66:19 46
3.Војводина 33 19 5 9 53:30 33
4.Младост 33 17 6 10 41:31 33
5.Раднички Ниш 33 14 8 11 44:39 28
6.Напредак 33 15 7 11 38:30 26
7.Вождовац 33 13 5 15 36:44 23
8.Јавор 33 11 10 12 33:41 22

Извор: Б927моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Александар

30.04.2017 21:22

Врло добар текст. Страсно судјење. Црвени картон је за фудбалске анале, о томе це се прицати наредних година. Судија у нормалној дрзави би био суспендован одмах. Која је порука тимовима који играју против Звезде, ако играте добро долазе картони па затим и пенали.

ОДГОВОРИТЕ