SLS: Zvezda dobila Vošu, ali - biće vatre nakon ovog meča!

Kanga i Plavšić vratili Zvezdu na prvo mesto! Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na stadionu “Rajko Mitić“ ekipu Vojvodine u meču 33. kola Superlige Srbije – 2:0 (0:0).  Crveni, pa penal za Zvezdinih 2:0 protiv Voše! Sudija Obradović u glavnoj ulozi! Beogradski crveno-beli zadržali lidersku poziciju na tabeli.

Fudbal 30.04.2017 | 22:45
SLS: Zvezda dobila Vošu, ali - biće vatre nakon ovog meča!
Golove za crveno-bele postigli su Gelor Kanga u 82. iz penala i Srđan Plavšić u 90. minutu.

Ekipa Miodraga Božovića vratila se na prvo mesto na tabeli i sada ima isti broj bodova kao i Partizan.

Domaći fudbaleri su imali inicijativu tokom cele utakmice igrane pred oko 16 hiljada gledalaca, ali uprkos brojnim prilikama nisu uspeli da ozbiljnije ugroze golmana gostiju Emila Rockova, sve do penala.

Najbolju priliku Novosađani su imali u finišu prvog poluvremena, kada je posle kornera Planić dobro šutirao, ali je Filip Manojlović sačuvao mrežu crveno-belih.

U drugom delu meča, odmah na startu ekipa Miodraga Božovića je imala priliku da povede.

Plavšić je odlično probio po desnoj strani, uposlio Poletanovića koji je centrirao u peterac, tamo je pokušao Kanga, golman Rockov odbio do Anđelkovića, ali Zvezdin bek pogađa Boaćija koji je tako sprečio siguran gol domaćih.

Vojvodina je u nastavku meča uspela da uspostavi ravnotežu na terenu sve do 70. minuta kada je ostala s igračem manje na terenu.

Kapiten Vojvodine Nikola Anitić je zakačio Abraham Frimponga i sudija Srđan Obradović je pokazao direktan crveni karton.

Arbitar Srđan Obradović je sudio penal posle prekršaja Marka Vukasovića nad Ričmondom Boaćijem, što je izazvalo veliko negodovanje gostujuće ekipe i stručnog štaba, a Kanga je potom rutinski savladao Emila Rockova.

Zvezda je posle isključenja Antića krenula u potpunu ofanzivu, ali nije uspevala da probije odbrau Novosadjana. Vojvodina je imala u prvom poluvremenu dobru priliku, ali nije bila blizu gola.

Fudbalerima Crvene zvezde do kraja utakmice nije bilo teško da sačuvaju prednost, a u 90. minutu su, posle odlične asistencije Boaćija, golom Plavšića postavili konačan rezultat.

Zvezda u sledećem kolu gostuje Voždovcu, potom će dočekati Mladost, igrati protiv Javora u Ivanjici i u poslednjem kolu na stadionu "Rajko Mitić" protiv Radničkog.

Javno je Partizan izražavao sumnju u poštenje Vojvodine, sugerisao da će se Novosađani skloniti sa puta Crvenoj zvezdi, ali bi sada mogli i da joj se izvine, jer su Lale muški izašle na stadion "Rajko Mitić" i hrabro se porvale sa protivnikom. Ali nisu mogle više od toga. Ne sa igračem manje u poslednjih 20 minuta. Zvezda je uz najblaže rečeno čudnu odluku sudije Srđana Obradovića da u 70. minutu isključi Nikolu Antića i kasniji penal zbog prekršaja Marka Vukasovića nad Ričmondom Boaćijem stigla do toliko željenog gola koji ju je sačuvao na vrhu - 2:0 u derbiju 33. kola Superlige.

Međutim, umesto o golovima Gelora Kange i Srđana Plavšića, pa i brojnim šansama na obe strane u uvodnih sat i kusur, u narednim danima verovatno će se najviše pričati o odlukama sudije Obradovića, koji je već bio tema fudbalske Srbije pre nekoliko nedelja kada je u 153. večitom derbiju prevideo da je lopta napustila teren pre Zvezdinog vodećeg gola.

Večeras je video nešto što drugi nisu, jer nikome na stadionu nije bilo baš najjasnije zašto je Antić isključen. Jeste Vošin kapiten u trenucima kada je igra bila prekinuta ramenom potkačio Abrahama Frimponga, ali direktan crveni karton se čini kao zaista prestroga odluka.

Ali je bila konačna, pa je Antić u suzama napustio teren što je bio prelomni trenutak utakmice.

Ni sa igračem više Zvezda nije mogla do gola pre no što je Obradović svirao penal za Zvezdu. Marko Vukasović je, pokazao je snimak, nehotice nagazio na stopalo Ričmonda Boaćija, a glavni sudija, pa i akter utakmice, momentalno pokazao na belu tačku.

Izazvalo je to burne proteste na Vošinoj klupi, ali nije vredelo - Gelor Kanga je načeo goste, da bi Plavšić u poslednjim sekundama utakmice i pečatirao ostanak bodova u Ljutice Bogdana. Ujedno i Zvezdin ostanak na čelu tabele.

Tih poslednjih pola sata utakmice bacili su u senku sve što je tome prethodilo. A bilo je u Ljutice Bogdana zaista dobrog fudbala, posebno u prvom poluvremenu kada su i jedni i drugi imali sijaset šansi da postignu gol. Posebne komplimente zaslužio je Emil Rockov, mladi golman Voše koji je u nekoliko navrata paradama spasavao svoj tim.

Međutim, u drugom poluvremenu Voša se povukla, mnogo ređe napadala, dok je Zvezda sve jače pritiskala, uz očiglednu i rastuću nervozu kako joj se sužavao prostor za postizanje pobedničkog gola.

Ali to Antićevo isključenje sve je zasenilo.

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 2:0 (0:0)
/Kanga 82 pen, Plavšić 90/

Stadion: Rajko Mitić;
Gledalaca: Oko 16.841;
Sudija: Srđan Obradović.

CRVENA ZVEZA (4-2-3-1): Manojlović - Petković, Luković, Frimpong, Anđelković - Le Talek, Poletanović (od 68’ Ristić) - Ruiz (od 83’ Milijaš), Kanga, Plavšić - Boaći (od 90’ Sikimić);
VOJVODINA (4-2-3-1): Rockov - Lakićević, Planić, Maslać, Antić - Jovančić, Vukasović - Paločević (od 52’ Knežević), Meleg, Trujić - Malbašić.

Superliga – plej-of:

Partizan – Napredak 3:1 (0:0)
Janković 47, Kosović 57, Leonardo 75 – Kasalica 90+1

Zvezda – Vojvodina 2:0 (1:0)
Kanga 82 (p), Plavšić 90

subota:

Mladost – Voždovac 2:0
Radnički – Javor 2:0

Tabela

1.Crvena zvezda 33 27 4 2 80:29 46
2.Partizan 33 26 4 3 66:19 46
3.Vojvodina 33 19 5 9 53:30 33
4.Mladost 33 17 6 10 41:31 33
5.Radnički Niš 33 14 8 11 44:39 28
6.Napredak 33 15 7 11 38:30 26
7.Voždovac 33 13 5 15 36:44 23
8.Javor 33 11 10 12 33:41 22

Izvor: B927mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aleksandar

30.04.2017 21:22

Vrlo dobar tekst. Strasno sudjenje. Crveni karton je za fudbalske anale, o tome ce se pricati narednih godina. Sudija u normalnoj drzavi bi bio suspendovan odmah. Koja je poruka timovima koji igraju protiv Zvezde, ako igrate dobro dolaze kartoni pa zatim i penali.

ODGOVORITE