Трамп Дутертеа позвао у посјету

Амерички предсједник Доналд Трамп позвао је филипинског предсједника Родрига Дутертеа у Вашингтон, у телефонском разговору, током кога су разговарали и о Сјеверној Кореји, саопштила је данас Бијела кућа.

Свијет 30.04.2017 | 15:30
Трамп Дутертеа позвао у посјету
Бијела кућа није саопштила детаље о томе када ће се двојица лидера састати у Вашингтону, али је навела да се Трамп радује посјети Филипинима у новембру, пренио је Ројтерс. 

Према ријечима портпарола филипинског предсједника Ернија Абела, двојица лидера имали су веома пријатељски разговор, пренио је АП.

Дутерте је јуче затражио од САД да искажу уздржаност након што је Сјеверна Кореја извршила ракетну пробу и да не иду на руку лидеру Ким Џонг Уну, који жели "крај свијета".

"Он (Ким) само хоће да оконча свијет и због тога је веома срећан. Увијек се смије. Заправо жели да заврши све", рекао је Дутерте.

Он је истакао да у региону Југоисточне Азије влада велика забринутост због тензија измеду САД и Сјеверне Кореје те да би један погрешан корак представљао "катастрофу" и да би Азија била прва жртва нуклеарног рата.

Према његовим ријечима, САД, Јапан, Јужна Кореја и Кина имају посла са човјеком који је "узбуден због могућности испаљивања пројектила".

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар