Tramp Dutertea pozvao u posjetu

Američki predsjednik Donald Tramp pozvao je filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea u Vašington, u telefonskom razgovoru, tokom koga su razgovarali i o Sjevernoj Koreji, saopštila je danas Bijela kuća.

Svijet 30.04.2017 | 15:30
Tramp Dutertea pozvao u posjetu
Bijela kuća nije saopštila detalje o tome kada će se dvojica lidera sastati u Vašingtonu, ali je navela da se Tramp raduje posjeti Filipinima u novembru, prenio je Rojters. 

Prema riječima portparola filipinskog predsjednika Ernija Abela, dvojica lidera imali su veoma prijateljski razgovor, prenio je AP.

Duterte je juče zatražio od SAD da iskažu uzdržanost nakon što je Sjeverna Koreja izvršila raketnu probu i da ne idu na ruku lideru Kim Džong Unu, koji želi "kraj svijeta".

"On (Kim) samo hoće da okonča svijet i zbog toga je veoma srećan. Uvijek se smije. Zapravo želi da završi sve", rekao je Duterte.

On je istakao da u regionu Jugoistočne Azije vlada velika zabrinutost zbog tenzija izmedu SAD i Sjeverne Koreje te da bi jedan pogrešan korak predstavljao "katastrofu" i da bi Azija bila prva žrtva nuklearnog rata.

Prema njegovim riječima, SAD, Japan, Južna Koreja i Kina imaju posla sa čovjekom koji je "uzbuden zbog mogućnosti ispaljivanja projektila".

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar