Власт у Вишеграду задужује општину

Опозиција у Вишеграду предвођена СДС оптужује актуелну власт на чијем је челу СНСД да је за шест мјесеци владавине оштетила општински буџет за више од два милиона конвертибилних марака.

Република Српска 30.04.2017 | 13:50
Власт у Вишеграду задужује општину
Предсједник ОО СДС Мирослав Којић подсјећа да је нова власт општинску администрацију пребацила из зграде у центру града у приватни комплекс Андрићграда а у њу ће уселити станицу полиције.
"Том замјеном оштећен је буџет општине за 800.000 КМ јер је стара зграда општине у првој градској зони и вриједи око милион марака док је зграда полиције у четвртој зони и процјењена је на 200.000 КМ“, тврди Којић.

Он наводи да су прекинути радови и на водоводу Прелово-Клашник који су били при крају и ту је утрошено око 500.000 КМ а сад траже алтернативни извор и желе да раде нову трасу водовода.

„ „Исто тако скупштинском одлуком су обустављени радови на изградњи Аква- парка у који је досад инвестирано око 900.000 КМ а власт хоће да базен затрпа и изгради дјечије игралиште“, рекао је Којић и додао да су на тај начин показали свој однос према граду и његовим грађанима.

Одборник у Скупштини општине Вишеград Бране Смиљић каже да се није стало на томе већ се кренуло и у нова задужења.
„ Успјели су да за шест мјесеци власти задуже општину Вишеград односно грађане за нових 5,5 милиона КМ. Да напоменемо да је прошла СДС-ова власт измирила све буџетске обавезе и вратила 3,5 милиона старих кредита“, истиче Смиљић.

На прес конференцији је још истакнуто да је већина у општинском парламенту искориштена да се прије истека мандата смијене сви додадашњи управни одбори у установама од општинског значаја.

„Посљедња сједница Скупштине општине је показала сву бахатост локалне власти и сву апсурдност у њеном дјеловању кад су разматрани извјештаји директора установа који су позитивно пословали. Извјештаји су су на сједници побрали похвале, говорило се о њиховом раду у супперлативу а кад је дошло до гласања они су падали“, истакао је одборник СДС Љубиша Шкипина.

Шкипина је навео и примјер Рехабилитационог центра „Вилина влас“ у Вишеградској бањи гдје су постигнути одлични резултати у пословању, незабиљежени посљедњих година, али ни тај извјештај није усвојен.

БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мацхор

30.04.2017 12:10

Кустурица је отписао Додика као и Владика Григорије. Зато цуде ова задузивања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мом дјетету

30.04.2017 14:19

Наставите градњу базена, како вас није срамота, своју дјецу водите сваке године на море а наша да се купају у хладној Дрини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И мом

30.04.2017 20:24

Свака част за коментар о базенима, главна фора је изгледа прекинут нешто што је започео предсједник прије тебе, умјесто да овај то завршава па да се хвали да га је он завршио

Name

Ре"и мом"

01.05.2017 15:45

Можда овај нови има бољих комбинација..ова комбинација већ договорена, нема њега ту. А дјецо купајте се и ове године у Дрини.

Name

ШЕГАЊЕ

30.04.2017 14:30

СКУПА ЋЕ СА МИЛОКРАДОМ У КПЗ ФОЧА ИЛИ ТУЊИЦЕ , ВРЛО БРЗО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШЕГАЊЕ

30.04.2017 14:54

СКУПА ЋЕ ОНИ СА СВОЈИМ МИЛОКРАДОМ У КПЗ ФОЋА ИЛИ ТУЊИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШЕГАЊЕ

30.04.2017 14:54

СКУПА ЋЕ ОНИ СА СВОЈИМ МИЛОКРАДОМ У КПЗ ФОЋА ИЛИ ТУЊИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ