Vlast u Višegradu zadužuje opštinu

Opozicija u Višegradu predvođena SDS optužuje aktuelnu vlast na čijem je čelu SNSD da je za šest mjeseci vladavine oštetila opštinski budžet za više od dva miliona konvertibilnih maraka.

Republika Srpska 30.04.2017 | 13:50
Vlast u Višegradu zadužuje opštinu
Predsjednik OO SDS Miroslav Kojić podsjeća da je nova vlast opštinsku administraciju prebacila iz zgrade u centru grada u privatni kompleks Andrićgrada a u nju će useliti stanicu policije.
"Tom zamjenom oštećen je budžet opštine za 800.000 KM jer je stara zgrada opštine u prvoj gradskoj zoni i vrijedi oko milion maraka dok je zgrada policije u četvrtoj zoni i procjenjena je na 200.000 KM“, tvrdi Kojić.

On navodi da su prekinuti radovi i na vodovodu Prelovo-Klašnik koji su bili pri kraju i tu je utrošeno oko 500.000 KM a sad traže alternativni izvor i žele da rade novu trasu vodovoda.

„ „Isto tako skupštinskom odlukom su obustavljeni radovi na izgradnji Akva- parka u koji je dosad investirano oko 900.000 KM a vlast hoće da bazen zatrpa i izgradi dječije igralište“, rekao je Kojić i dodao da su na taj način pokazali svoj odnos prema gradu i njegovim građanima.

Odbornik u Skupštini opštine Višegrad Brane Smiljić kaže da se nije stalo na tome već se krenulo i u nova zaduženja.
„ Uspjeli su da za šest mjeseci vlasti zaduže opštinu Višegrad odnosno građane za novih 5,5 miliona KM. Da napomenemo da je prošla SDS-ova vlast izmirila sve budžetske obaveze i vratila 3,5 miliona starih kredita“, ističe Smiljić.

Na pres konferenciji je još istaknuto da je većina u opštinskom parlamentu iskorištena da se prije isteka mandata smijene svi dodadašnji upravni odbori u ustanovama od opštinskog značaja.

„Posljednja sjednica Skupštine opštine je pokazala svu bahatost lokalne vlasti i svu apsurdnost u njenom djelovanju kad su razmatrani izvještaji direktora ustanova koji su pozitivno poslovali. Izvještaji su su na sjednici pobrali pohvale, govorilo se o njihovom radu u supperlativu a kad je došlo do glasanja oni su padali“, istakao je odbornik SDS Ljubiša Škipina.

Škipina je naveo i primjer Rehabilitacionog centra „Vilina vlas“ u Višegradskoj banji gdje su postignuti odlični rezultati u poslovanju, nezabilježeni posljednjih godina, ali ni taj izvještaj nije usvojen.

BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Machor

30.04.2017 12:10

Kusturica je otpisao Dodika kao i Vladika Grigorije. Zato cude ova zaduzivanja

ODGOVORITE
Name

Mom djetetu

30.04.2017 14:19

Nastavite gradnju bazena, kako vas nije sramota, svoju djecu vodite svake godine na more a naša da se kupaju u hladnoj Drini.

ODGOVORITE
Name

I mom

30.04.2017 20:24

Svaka čast za komentar o bazenima, glavna fora je izgleda prekinut nešto što je započeo predsjednik prije tebe, umjesto da ovaj to završava pa da se hvali da ga je on završio

Name

Re"i mom"

01.05.2017 15:45

Možda ovaj novi ima boljih kombinacija..ova kombinacija već dogovorena, nema njega tu. A djeco kupajte se i ove godine u Drini.

Name

ŠEGANJE

30.04.2017 14:30

SKUPA ĆE SA MILOKRADOM U KPZ FOČA ILI TUNJICE , VRLO BRZO.

ODGOVORITE
Name

ŠEGANJE

30.04.2017 14:54

SKUPA ĆE ONI SA SVOJIM MILOKRADOM U KPZ FOĆA ILI TUNJICE.

ODGOVORITE
Name

ŠEGANJE

30.04.2017 14:54

SKUPA ĆE ONI SA SVOJIM MILOKRADOM U KPZ FOĆA ILI TUNJICE.

ODGOVORITE