Најава: Опет је финале на ''Рајку Митићу''!

Звезда у дербију кола чека Војводину и нема права на кикс.

Фудбал 30.04.2017 | 14:55
Најава: Опет је финале на ''Рајку Митићу''!
Још једно велико финале у борби за титулу, друго од преосталих шест, колико их Звезда има после пораза у вечитом дербију! Много тога је речено о овој утакмици у последње време, срж је да шампион има императив победе уколико жели да сачува лидерску позицију. Оба тима су у среду играла полуфиналне дуеле купа, па ће овај меч дочекати нешто уморнији.

Црвена звезда је због тога у малој предности јер стручни штаб домаћина има већи фонд играча. Војводина је као и у годинама пре ове велика претња за клуб с Маракане. Знали су да тријумфују Новосађани у Љутице Богдана, али претходна два првенствена меча добила је Црвена звезда. Јесенас је у Љутице Богдана било 4:1, док су у марту у Новом Саду гости направили велики преокрет за коначан тријумф – 3:2.

Дакле, много тога наговештава да бисмо могли да видимо фестивал голова и лепог фудбала. Међутим, много тога се променило у оба табора од последњег дуела. Војводина има новог тренера, док Црвена звезда осцилира и једва успева да одоли притиску црно-белих.

Воша је на почетку пролећа била хит првенства, али је потом улетела у лош период који је кулминирао одласком двојице тренера за кратко време. Тим са Карађорђа има само два тријумфа у претходних пет сусрета, а Радославу Батаку ће гостовање на Маракани бити други такмичарски меч на клупи Војводине.

"Имаће Београђани велику подршку са трибина, али и императив победе, јер јуре титулу. То ће бити наша предност, играћемо растерећено, са много мотива да се покажемо у лепом издању. Очекујем да ћемо направити корак ка Европи", казао је Дарко Пушкарић.

Новосађани су поражени у Хумској готово рутински 0:1. Занимљиво је да на три од последњих пет сусрета нису постигли гол. С друге стране, на мечевима црвено-белих редовно долази 3+. Имаће домаћин већи мотив, па тако верујемо да је кец сигурна опција. Верујемо да ће доћи и 3+.

Подсетимо, улаз на Маракану слободан је до краја сезоне, па треба очекивати лепу посету...

Ц. ЗВЕЗДА - ВОЈВОДИНА
(Арена спорт 1, 18.00)

Београд.
Стадион: Рајко Митић.
Судија: Срђан Обрадовић.

Црвена звезда: Манојловић - Петковић, Луковић, Фримпонг, Анђелковић - Ле Талек, Полетановић - Руиз, Канга, Плавшић - Боаћи.

Војводина: Роцков - Лакићевић, Планић, Пушкарић, Антић - Јованчић, Вукасовић - Палочевић, Мелег, Трујић - Малбашић. 

ПЛЕЈ-ОФ – 3. КОЛО:

Субота:
Младост Лучани – Вождовац 2:0 (2:0)
/Бојовић 4, Милосављевић 18/

Раднички Ниш – Јавор 2:0 (1:0)
/Булатовић 20, Нома 67/

Недеља:
16.00 Партизан – Напредак
18.00 Црвена звезда - Војводина

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар