Najava: Opet je finale na ''Rajku Mitiću''!

Zvezda u derbiju kola čeka Vojvodinu i nema prava na kiks.

Fudbal 30.04.2017 | 14:55
Najava: Opet je finale na ''Rajku Mitiću''!
Još jedno veliko finale u borbi za titulu, drugo od preostalih šest, koliko ih Zvezda ima posle poraza u večitom derbiju! Mnogo toga je rečeno o ovoj utakmici u poslednje vreme, srž je da šampion ima imperativ pobede ukoliko želi da sačuva lidersku poziciju. Oba tima su u sredu igrala polufinalne duele kupa, pa će ovaj meč dočekati nešto umorniji.

Crvena zvezda je zbog toga u maloj prednosti jer stručni štab domaćina ima veći fond igrača. Vojvodina je kao i u godinama pre ove velika pretnja za klub s Marakane. Znali su da trijumfuju Novosađani u Ljutice Bogdana, ali prethodna dva prvenstvena meča dobila je Crvena zvezda. Jesenas je u Ljutice Bogdana bilo 4:1, dok su u martu u Novom Sadu gosti napravili veliki preokret za konačan trijumf – 3:2.

Dakle, mnogo toga nagoveštava da bismo mogli da vidimo festival golova i lepog fudbala. Međutim, mnogo toga se promenilo u oba tabora od poslednjeg duela. Vojvodina ima novog trenera, dok Crvena zvezda oscilira i jedva uspeva da odoli pritisku crno-belih.

Voša je na početku proleća bila hit prvenstva, ali je potom uletela u loš period koji je kulminirao odlaskom dvojice trenera za kratko vreme. Tim sa Karađorđa ima samo dva trijumfa u prethodnih pet susreta, a Radoslavu Bataku će gostovanje na Marakani biti drugi takmičarski meč na klupi Vojvodine.

"Imaće Beograđani veliku podršku sa tribina, ali i imperativ pobede, jer jure titulu. To će biti naša prednost, igraćemo rasterećeno, sa mnogo motiva da se pokažemo u lepom izdanju. Očekujem da ćemo napraviti korak ka Evropi", kazao je Darko Puškarić.

Novosađani su poraženi u Humskoj gotovo rutinski 0:1. Zanimljivo je da na tri od poslednjih pet susreta nisu postigli gol. S druge strane, na mečevima crveno-belih redovno dolazi 3+. Imaće domaćin veći motiv, pa tako verujemo da je kec sigurna opcija. Verujemo da će doći i 3+.

Podsetimo, ulaz na Marakanu slobodan je do kraja sezone, pa treba očekivati lepu posetu...

C. ZVEZDA - VOJVODINA
(Arena sport 1, 18.00)

Beograd.
Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Srđan Obradović.

Crvena zvezda: Manojlović - Petković, Luković, Frimpong, Anđelković - Le Talek, Poletanović - Ruiz, Kanga, Plavšić - Boaći.

Vojvodina: Rockov - Lakićević, Planić, Puškarić, Antić - Jovančić, Vukasović - Paločević, Meleg, Trujić - Malbašić. 

PLEJ-OF – 3. KOLO:

Subota:
Mladost Lučani – Voždovac 2:0 (2:0)
/Bojović 4, Milosavljević 18/

Radnički Niš – Javor 2:0 (1:0)
/Bulatović 20, Noma 67/

Nedelja:
16.00 Partizan – Napredak
18.00 Crvena zvezda - Vojvodina

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar