Трамп напао медије

Амерички председник Доналд Трамп отпутовао је у Пенсилванију да би са својим присталицама прославио својих првих 100 дана у Белој кући.

Свијет 30.04.2017 | 10:28
Трамп напао медије
Трамп је окупљенима у Пенсилванији рекао да је тек почео да испуњава своја обећања из кампање. И ову прилику је искористио за обрачун с медијима.

"Вашингтонски медији су део проблема. Њихови приоритети - нису моји приоритети. А ваши приоритети нису њихови, верујте ми. Њихов програм није ваш програм", рекао је Трамп.

Трамп и чланови његове администрације не присуствују традиционалној вечери коју у Белој кући организује Удружење дописника. Каже, да је одушевљен што није тамо.

"Као што можда знате, још један велики скуп се одржава у Вашингтону. Да ли сте чули за то? Велика група холивудских глумаца и вашингтонских медија пружају утеху једни другима у плесној дворани. Дописници су се окупили у председниковој Белој кући на вечери - без председника. Драго ми је што сам 100 миља далеко од Вашингтона и што вече проводим са вама", рекао је Трамп.

Са мање познатих личности него ранијих година, новинари су се окупили у Вашингтону на вечери дописника Боб Вудворд је међу првима стигао на вечеру заједно са колегом Карлом Бернстајном који се бави истраживачким новинарством и чије рад обелоданио Вотергејт скандал који је довео до оставке председника Ричарда Никсона.

На вечери се појавила и бивша америчка државна секретарка Медлин Олбрајт, глумац Матју Модин, и други.

Америчког председника нису штедели ни Симпсонови. Он и његови успесии у првих сто дана тема су нове епизоде. Као највећа достигнућа аутори серије наводе смањење хендикепа у голфу и повећање броја пратилаца на твитеру. Трејлер од 84 секунде у једном дану погледало је пет милиона људи.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Томалд Крамп

30.04.2017 09:00

"Прст судбине" с изразом лица када се изговара ријец леад=водити,сто знаци да наставља политику свог предходника Обаме који то исто радио. Ето "промјене" коју је донијела " нова администрација" у САД. Нека нам је Бог у помоци

ОДГОВОРИТЕ