Tramp napao medije

Američki predsednik Donald Tramp otputovao je u Pensilvaniju da bi sa svojim pristalicama proslavio svojih prvih 100 dana u Beloj kući.

Svijet 30.04.2017 | 10:28
Tramp napao medije
Tramp je okupljenima u Pensilvaniji rekao da je tek počeo da ispunjava svoja obećanja iz kampanje. I ovu priliku je iskoristio za obračun s medijima.

"Vašingtonski mediji su deo problema. Njihovi prioriteti - nisu moji prioriteti. A vaši prioriteti nisu njihovi, verujte mi. Njihov program nije vaš program", rekao je Tramp.

Tramp i članovi njegove administracije ne prisustvuju tradicionalnoj večeri koju u Beloj kući organizuje Udruženje dopisnika. Kaže, da je oduševljen što nije tamo.

"Kao što možda znate, još jedan veliki skup se održava u Vašingtonu. Da li ste čuli za to? Velika grupa holivudskih glumaca i vašingtonskih medija pružaju utehu jedni drugima u plesnoj dvorani. Dopisnici su se okupili u predsednikovoj Beloj kući na večeri - bez predsednika. Drago mi je što sam 100 milja daleko od Vašingtona i što veče provodim sa vama", rekao je Tramp.

Sa manje poznatih ličnosti nego ranijih godina, novinari su se okupili u Vašingtonu na večeri dopisnika Bob Vudvord je među prvima stigao na večeru zajedno sa kolegom Karlom Bernstajnom koji se bavi istraživačkim novinarstvom i čije rad obelodanio Votergejt skandal koji je doveo do ostavke predsednika Ričarda Niksona.

Na večeri se pojavila i bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt, glumac Matju Modin, i drugi.

Američkog predsednika nisu štedeli ni Simpsonovi. On i njegovi uspesii u prvih sto dana tema su nove epizode. Kao najveća dostignuća autori serije navode smanjenje hendikepa u golfu i povećanje broja pratilaca na tviteru. Trejler od 84 sekunde u jednom danu pogledalo je pet miliona ljudi.

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tomald Kramp

30.04.2017 09:00

"Prst sudbine" s izrazom lica kada se izgovara rijec lead=voditi,sto znaci da nastavlja politiku svog predhodnika Obame koji to isto radio. Eto "promjene" koju je donijela " nova administracija" u SAD. Neka nam je Bog u pomoci

ODGOVORITE