Џошуа: Кличко треба да буде узор свима!

Британац Ентони Џошуа остварио је највећу победу у каријери савладавши у 11 рунди легенду бокса, Владимира Кличка.

Остали спортови 30.04.2017 | 08:45
Џошуа: Кличко треба да буде узор свима!
Пред 90.000 гледалаца на Вемблију виђена је најбоља борба у тешкој категорији у последњих неколико година, а двадесетседмогодишњи Џошуа нокаутом у 11. рунди дошао је до WБА титуле и одбранио ИБФ појас.

“Желео бих да се захвалим 90.000 људи на стадиону, оставили сте свој его код куће и респектовали сте противника, а такође захваљујем се Кличку што је био део овога“, започео је Ентони.

“Боксовао сам са будућим чланом куће славних, он је узор свима по понашању на терену и ван њега. Такође, поштујем и волим свакога ко уђе у боксершки ринг“, рекао је са пуно поштовања Џошуа.

Са само 27 година, Џошуа је био оспораван у намери да победи Кличка, јер су му многи предвиђали да је сувише рано за њега за овакав подвиг, међутим Британац их је све демантовао.

“Изашао сам и победио. Нисам се мучио да у 12 рунди победим Кличка. Борио сам се срчано и једноставно га победио, тако ја видим овај меч. Знао сам да је могуће повредити га и учио сам то рунду по рунду. Нисам дошао да боксујем, већ да га повредим. Уз сво дужно поштовање, хтео сам да га повредим“, наставио је Џошуа.

У прве четири рунде боксери су одмеравали снаге, да би у петој и шестој кренуле праве варнице. Прво је Британац низом сјајних удараца у петој рунди оборио на “землу“ Украјинца, да би потом Кличко у следећој узвратио истом мером.

Боксери су до десете рунде узели даха, да би у 11. аперкатом у браду Џошуа начео противника, а потом серијом удараца га завршио.

“Мало сам емоцијалан, зато што сам знао да су постојали они коју су сумњали у мене, али сам их оповргнуо“, завршио је Ентони Џошуа.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Клицко је легенда

30.04.2017 07:14

Треба овај дзосуа јос 50 мецева одбоксати да стигао КЛИЦКА сумњам да це ту норму испунити.

ОДГОВОРИТЕ