Вриједи 100 милиона евра, али не размишља о томе!

Један од двојице водећих стрелаца Серије А каже да га не оптерећује изузетно висока откупна цена из његовог уговора.

Фудбал 03.05.2017 | 10:00
Вриједи 100 милиона евра, али не размишља о томе!
Андреа Белоти има тек 23 године, а већ вреди 100 милиона евра. Млади нападач недавно је обновио уговор са Торином, који је ставио клаузулу да откупна цена износи поменуту суму, као и вето на трансфер у неки други италијански клуб.

Стрелац 25 голова у досадашњих 30 утакмица Серије А ове сезоне, као и Един Џеко из Роме, каже да га изузетно висока вредност на фудбалском тржишу уопште не оптерећује.

"Никада нисам размишљао о тих 100 милиона евра. Сматрам да своју вредност заслужујем само по приказаном на терену и да су једино моје партије мерило колико ће неки клуб платити да би ме довео", изјавио је Белоти за "Скај спорт Италија".

За младог нападача наводно су заинтересовани Челси, Арсенал и Манчестер јунајтед.

"У данашем фудбалу сведоци смо да неки клубови плаћају невероватна обештећења за играче. Спремни су да издвоје 70, 80, 100 милиона евра за само једног играча. Ниво тржишта је изузетно порастао последњих година, али и даље није много клубова који могу да плате толики новац за само једног фудбалера", свестан је Белоти да у случају одлуке Торина да га прода, неће имати баш велики избор.

Своје циљеве је, ипак, јасно одредио...

"Сан сваког фудбалера је да освоји Светско првенство и Лигу шампиона".

Пошто су шансе да Торино идуће сезоне заигра на међународној сцени минималне, Белоти ће вероватно морати да промени клуб не би ли испунио оба сна. Овај први је, тренутно, нешто реалнији...

"Елиминација са Европског првенства 2016. под несрећним околностима (у четвртфиналу од Немачке, пеналима) само је учврстила јединство у тиму и учинила нас снажинијма. Мислим да Италија има велики квалитет у младим играчима жељним доказивањима, а који имају велику подршку у селектору и искуснијим саиграчима", оценио је Белоти.

Као и сваки фудбалер, италијански нападач је такође имао некога на кога се угледао правећи прве фудбалске кораке.

"Као мали био сам луд за Андрејом Шевченком. Сањао сам да постанем као он. Његова глад за головима, али истовремено и хладнокрвност и способност да увек буде максимално професионалан оно су што га је чинило великим играчем. Мало је играча попут њега", навео је и додао:

"Тата и брат повремено су ме водили на стадион да гледамо Милано, али углавном сам његове игре студирао гледајући ТВ. Никада га нисам упознао, али ме је девојка изненадила када ми је на рођендан показала смс честитку од Шевченка. Био сам срећан као дете, чак сам се и расплакао од среће".

Поједини већ пореде Белотија са чувеним украјинским нападачем, али он сматра да нема потребе за тим.

"Чуо сам да неки мисле да имамо сличности у игри, мада ја сматрам да је сваки фудбалер јединствен. Ја сам Андреа Белоти и надам се да ће ме се људи једног дана сећати као Белотија", закључио је Торинов нападач, познат по надимку "Петао (Ил Галло) због начина на који прославља голове.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар