Vrijedi 100 miliona evra, ali ne razmišlja o tome!

Jedan od dvojice vodećih strelaca Serije A kaže da ga ne opterećuje izuzetno visoka otkupna cena iz njegovog ugovora.

Fudbal 03.05.2017 | 10:00
Vrijedi 100 miliona evra, ali ne razmišlja o tome!
Andrea Beloti ima tek 23 godine, a već vredi 100 miliona evra. Mladi napadač nedavno je obnovio ugovor sa Torinom, koji je stavio klauzulu da otkupna cena iznosi pomenutu sumu, kao i veto na transfer u neki drugi italijanski klub.

Strelac 25 golova u dosadašnjih 30 utakmica Serije A ove sezone, kao i Edin Džeko iz Rome, kaže da ga izuzetno visoka vrednost na fudbalskom tržišu uopšte ne opterećuje.

"Nikada nisam razmišljao o tih 100 miliona evra. Smatram da svoju vrednost zaslužujem samo po prikazanom na terenu i da su jedino moje partije merilo koliko će neki klub platiti da bi me doveo", izjavio je Beloti za "Skaj sport Italija".

Za mladog napadača navodno su zainteresovani Čelsi, Arsenal i Mančester junajted.

"U današem fudbalu svedoci smo da neki klubovi plaćaju neverovatna obeštećenja za igrače. Spremni su da izdvoje 70, 80, 100 miliona evra za samo jednog igrača. Nivo tržišta je izuzetno porastao poslednjih godina, ali i dalje nije mnogo klubova koji mogu da plate toliki novac za samo jednog fudbalera", svestan je Beloti da u slučaju odluke Torina da ga proda, neće imati baš veliki izbor.

Svoje ciljeve je, ipak, jasno odredio...

"San svakog fudbalera je da osvoji Svetsko prvenstvo i Ligu šampiona".

Pošto su šanse da Torino iduće sezone zaigra na međunarodnoj sceni minimalne, Beloti će verovatno morati da promeni klub ne bi li ispunio oba sna. Ovaj prvi je, trenutno, nešto realniji...

"Eliminacija sa Evropskog prvenstva 2016. pod nesrećnim okolnostima (u četvrtfinalu od Nemačke, penalima) samo je učvrstila jedinstvo u timu i učinila nas snažinijma. Mislim da Italija ima veliki kvalitet u mladim igračima željnim dokazivanjima, a koji imaju veliku podršku u selektoru i iskusnijim saigračima", ocenio je Beloti.

Kao i svaki fudbaler, italijanski napadač je takođe imao nekoga na koga se ugledao praveći prve fudbalske korake.

"Kao mali bio sam lud za Andrejom Ševčenkom. Sanjao sam da postanem kao on. Njegova glad za golovima, ali istovremeno i hladnokrvnost i sposobnost da uvek bude maksimalno profesionalan ono su što ga je činilo velikim igračem. Malo je igrača poput njega", naveo je i dodao:

"Tata i brat povremeno su me vodili na stadion da gledamo Milano, ali uglavnom sam njegove igre studirao gledajući TV. Nikada ga nisam upoznao, ali me je devojka iznenadila kada mi je na rođendan pokazala sms čestitku od Ševčenka. Bio sam srećan kao dete, čak sam se i rasplakao od sreće".

Pojedini već porede Belotija sa čuvenim ukrajinskim napadačem, ali on smatra da nema potrebe za tim.

"Čuo sam da neki misle da imamo sličnosti u igri, mada ja smatram da je svaki fudbaler jedinstven. Ja sam Andrea Beloti i nadam se da će me se ljudi jednog dana sećati kao Belotija", zaključio je Torinov napadač, poznat po nadimku "Petao (Il Gallo) zbog načina na koji proslavlja golove.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar