Јокан и Фулам у баражу, два корака од елите!

Екипа Фулама коју са клупе предводи српски тренер Славиша Јокановић обезбедила је плејоф за улазак у Премијер лигу наредне сезоне. Јокан поносан и опрезан: Наше шансе? 25%! "Сваки тим има подједнаке шансе да се пласира у виши ранг", констатовао је менаџер Фулама Славиша Јокановић.  Славиша Јокановић је специјалиста за Чемпионшип! Фулам у плеј-офу за Премијер лигу! Упркос ремију са Брентфордом, Лидсов нерешени исход са Норичем оверио је лондонском клубу учешће у доигравању, с обзиром да некадашњег полуфиналисту Лиге шампиона пука теорија држи у животу. . .

Фудбал 29.04.2017 | 22:55
Јокан и Фулам у баражу, два корака од елите!
Успео је!

Славиша Јокановић је направио невероватан посао са младим тимом Фулама и коло пре краја Чемпионшипа је изборио место у плеј-офу за улазак у Премијер лигу!

Тим са "Крејвин Котиџа" је данас против Брентфорда одиграо 1:1, и поново промашио пенал за победу, а с обзиром на то да је Лидс јунајтед, конкурент Фулама за место које води у доигравање, одиграо 3:3 против Норича, а Фулам има драстично бољу гол разлику - то значи да Фулам иде у плеј-оф!

У Премијер лигу су се већ пласирали Њукасл јунајтед и Брајтон, док ће се трећи учесник Премијер лиге тражити између Рединга, Хадерсфилда, Шефилд венздеја и Фулама.

У овом тренутку тешко је рећи са којом екипом ће Фулам играти, јер су сви "близу", па ће то бити јасно тек после последњег кола, а треба напоменути да се укрштају трећи и шести, односно четврти и пети, а након двомеча тих парова добијамо финалисте који иду на "Вембли".

Славиша Јокановић је Фулам преузео крајем децембра 2015. године када је овај тим био на 18. позицији и у опасности да испадне и у трећи ранг такмичења, а упркос томе што је најбољи део екипе распродат у току наредног прелазног рока - Славиша Јокановић је успео да створи компакан тим од младих играча које у будућности чекају велики трансфери.

Један од њих је свакако и Рајан Сесењон за кога се распитују сви већи енглески клубови, а многи га већ сада пореде са Гаретом Бејлом пошто се и он са позиције левог бека "прешалтао" на лево крило.

Подсетимо и да је Јокановић већ уводио Вотфорд у Премијер лигу, али је у питању била директна промоција, да би након тога добио отказ.

Фулам је ремизирао са градским ривалом из Лондона, Брентфордом (1:1) и коло пре краја обезбедио плејоф због боље гол разлике и 3 бода предности у односу на конкурента Лидс Јунајтед.

Лидс је после три гола заостатка успео да стигне до ремија са Норичом, а присталице Фулама су због тога "грицкале нокте" пише Дејли мејл.

Лидсу је била потребна победа до које на крају није успео да дође, па тиму из Јоркшира треба чудо и 14 постигнутих голова да Јокановићева екипа не доспе до плејофа након последњег кола друге енглеске лиге.

Фулам је у утакмици против Брентфорда повео у 8. минуту голом Карнија, али је резултат потом поравнао Нико Јенарис. Карни је имао прилику да из пенала пред крај полувремена обезбеди свом тиму мало извеснији други део игре, али у томе није успео.

Резултат је на крају остао 1:1, а Славиша Јокановић има прилику да после Вотфорда још једној екипи обезбеди промоцију у најјачу енглеску фудбалску лигу.

Осим Фулама, у плејоф иду још и Хадерсфилд, Рединг и Шефилд Венсдеј.

Препуни Крејвен Котиџ слави - Фулам је у плеј-офу за Премијер лигу! А Славиша Јокановић је и дефинитивно постао мајстор, специјалиста да тимовима из нижег ранга такмичења после година таворења врати наду у боље сутра.

Још није званично, додуше, али фудбалере Лидса после ремија са Норичом практично ни теорија не држи у игри. Јер, некадашњем полуфиналисти Лиге шампиона потребно је да савлада Виган као гост са бар 13 голова разлике и то у случају ако Фулам у последњем колу доживи минимални пораз. Јер, лондонски клуб тренутно има далеко бољу гол разлику (+27) од Лидса (+14), па је тако Фулам практично већ коло пре краја оверио пласман у Премијер лигу. 

Могао је Фулам победом дефинитивно да већ сада и дефинитивно овери карту за доигравање, а после ремија са Брентфордом (1:1) мораће да се сачека да се спусти завеса на лигашки део сезоне како би се званично одредили учесници додатне фазе. 

Фулам ће после освојеног једног бода, али и тријумфа Шефилд Венздеја на гостовању Ипсвичу наредну рунду дочекати као шестопласирани тим Чемпионшипа. Јер, чак и да савлада баш Шефилд Венздеј у последњем колу, Фулам сада по четири бода мање од Хадерсфилда и популарних Сова.

С обзиром и да је Рединг био бољи од Вигана, такође минималним резултатом, те да је Бирмингем надиграо Хадерсфилд са 2:0 за све извеснији спас сезоне, то значи да се до последњег судијског звиждука у лигашком делу неће знати против кога ће Фулам играти у полуфиналу плеј-офа. 

Фулам је до вођства стигао већ у 8. минуту и то преко најбољег стрелца и играча - Тома Карнија. И то након добре асистенције Рајана Сесењона. Ипак, Карни је у последњим секундама првог полувремена успео да промаши једанаестерац, чиме је омогућио Брентфорду да узме бар један бод. И то пошто је Николас Јенарис затресао мрежу Маркуса Бетинелија. 

Био је то, веровали или не, девети неискоришћени шут са креча за Фулам у целој сезони. Уједно, Фулам је прекинуо серију од четири узастопне победе у Лиги.

Славље у западном делу Лондона!

Фудбалери Фулама су ремијем против Брентфорда (1:1), уз нерешени исход на мечу ривала Лидса против Норича (3:3), практично осигурали место у плеј-офу за улазак у Премијер лигу.

Славиша Јокановић је направио одличан посао са екипом коју је преузео у децембру 2015. године када је прво спасао од испадања у трећи ранг такмичења, да би добрим радом, у наредној сезони, направио тим који игра допадљив фудбал (најефикаснији у Чемпионшипу) и који хоће назад у елитно друштво.

"Морам бити поносан како мој тим игра и због тога што смо практично стигли до плеј-офа" , казао је Славиша Јокановић који ће ипак сачекати "званичан" крај трке, иако је тешко да ће Фулам испустити гол разлику од "+13" коју има у односу на Лидс јунајтед.

Међутим, не пита се само Фулам.

Да би се придружили Њукаслу и Брајтону, који су директно обезбедили промоцију, Фулам ће прво морати да буде бољи у двомечу против трећепласиране екипе, а за сада није познато да ли ће то бити Рединг (82), Шефилд венздеј (81) или Хадерсфилд (81).

Тиму са "Крејвин котиџа" је "зацементирано" шесто место са 77 бодова коло пре краја.

Управо ће у последњој рунди гостовати конкуренту Венздеју.

"Никада нисам играо у плеј-офу за Премијер лигу и ово ће бити моје прво искуство те врсте. Мислим да ћемо играти против неких од најквалитетнијих тимова у Чемпионшипу, а шансе су 25%. Сваки тим има подједнаке шансе да се пласира у виши ранг. Међутим, не размишљамо у овом тренутку о томе, само о утакмици са Шефилд венздејом у последњем колу", дипломатски је одговорио "Јокан".

У последњем колу Хадерсфилд дочекује Кардиф, а Рединг гостује Бартону.

Трећепласирани ће у плеј-офу ићи на Фулам.

Дављеници узвараћају ударац!

Блекбурн Роверси очигледно су се разбудили и решили да у финишу сезоне изборе опстанак у Чемпионшипу, пошто су и у четвртој утакмици заредом остали непоражени. И притом уписали две победе! Блекбурн је на свом терену био бољи од Астон Виле с 1:0, а једини гол на мечу дело је Денија Грејема у уводној фази другог полувремена. То значи да Блекбурн сада има исти број бодова као и Нотингем Форест (по 48), пошто су Шумари доживели нови пораз - и то од КПР као гост, у дуелу дављеника. 

Овим тријумфом КПР је оверио опстанак у Чемпионшипу. Бирмингем је у одличној ситуацији, јер има два бода више од Нотингема и Блекбурна, а у последњем колу ломиће се управо између ова два тима. 

ЧЕМПИОНШИП - 45. КОЛО

Петак:

Кардиф - Њукасл 0:2 (0:0)
/Атсу 55, Хејден 65/

Субота:

Барнсли - Бартон 1:1 (1:0)
/Монкур 38 - Варни 52/

Бирмингем - Хадерсфилд 2:0 (1:0)
/Граундс 41, Гарднер 76 пенал/

Блекбурн - Астон Вила 1:0 (0:0)
/Грејем 54/

Дерби - Вулверхемптон 3:1 (2:1)
/Наџент 12, Џонсон 29, Брајзон 57 - Маршал 45+1/

Фулам - Брентфорд 1:1 (1:1)
/Карни 8 - Јенарис 34/

Ипсвич - Шефилд Венздеј 0:1 (0:0)
/Ли 77/

Лидс - Норич 3:3 (1:3)
/Вуд 45+1, Бартли 49, Ернандез 79 - Нејсмит 28, Оливеира 34, 45/

Престон - Ротерам 1:1 (1:1)
/Меј 41 - Смолвуд 9/

КПР - Нотингем Форест 2:0 (0:0)
/Вашингтон 49, Линч 60/

Рединг - Виган 1:0 (1:0)
/Керморгант 6/

Брајтон - Бристол 0:1 (0:1)
/Браунхил 43/ 

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

црно бели

29.04.2017 21:39

Браво Јокановицу.

ОДГОВОРИТЕ