Jokan i Fulam u baražu, dva koraka od elite!

Ekipa Fulama koju sa klupe predvodi srpski trener Slaviša Jokanović obezbedila je plejof za ulazak u Premijer ligu naredne sezone. Jokan ponosan i oprezan: Naše šanse? 25%! "Svaki tim ima podjednake šanse da se plasira u viši rang", konstatovao je menadžer Fulama Slaviša Jokanović.  Slaviša Jokanović je specijalista za Čempionšip! Fulam u plej-ofu za Premijer ligu! Uprkos remiju sa Brentfordom, Lidsov nerešeni ishod sa Noričem overio je londonskom klubu učešće u doigravanju, s obzirom da nekadašnjeg polufinalistu Lige šampiona puka teorija drži u životu. . .

Fudbal 29.04.2017 | 22:55
Jokan i Fulam u baražu, dva koraka od elite!
Uspeo je!

Slaviša Jokanović je napravio neverovatan posao sa mladim timom Fulama i kolo pre kraja Čempionšipa je izborio mesto u plej-ofu za ulazak u Premijer ligu!

Tim sa "Krejvin Kotidža" je danas protiv Brentforda odigrao 1:1, i ponovo promašio penal za pobedu, a s obzirom na to da je Lids junajted, konkurent Fulama za mesto koje vodi u doigravanje, odigrao 3:3 protiv Noriča, a Fulam ima drastično bolju gol razliku - to znači da Fulam ide u plej-of!

U Premijer ligu su se već plasirali Njukasl junajted i Brajton, dok će se treći učesnik Premijer lige tražiti između Redinga, Hadersfilda, Šefild venzdeja i Fulama.

U ovom trenutku teško je reći sa kojom ekipom će Fulam igrati, jer su svi "blizu", pa će to biti jasno tek posle poslednjeg kola, a treba napomenuti da se ukrštaju treći i šesti, odnosno četvrti i peti, a nakon dvomeča tih parova dobijamo finaliste koji idu na "Vembli".

Slaviša Jokanović je Fulam preuzeo krajem decembra 2015. godine kada je ovaj tim bio na 18. poziciji i u opasnosti da ispadne i u treći rang takmičenja, a uprkos tome što je najbolji deo ekipe rasprodat u toku narednog prelaznog roka - Slaviša Jokanović je uspeo da stvori kompakan tim od mladih igrača koje u budućnosti čekaju veliki transferi.

Jedan od njih je svakako i Rajan Sesenjon za koga se raspituju svi veći engleski klubovi, a mnogi ga već sada porede sa Garetom Bejlom pošto se i on sa pozicije levog beka "prešaltao" na levo krilo.

Podsetimo i da je Jokanović već uvodio Votford u Premijer ligu, ali je u pitanju bila direktna promocija, da bi nakon toga dobio otkaz.

Fulam je remizirao sa gradskim rivalom iz Londona, Brentfordom (1:1) i kolo pre kraja obezbedio plejof zbog bolje gol razlike i 3 boda prednosti u odnosu na konkurenta Lids Junajted.

Lids je posle tri gola zaostatka uspeo da stigne do remija sa Noričom, a pristalice Fulama su zbog toga "grickale nokte" piše Dejli mejl.

Lidsu je bila potrebna pobeda do koje na kraju nije uspeo da dođe, pa timu iz Jorkšira treba čudo i 14 postignutih golova da Jokanovićeva ekipa ne dospe do plejofa nakon poslednjeg kola druge engleske lige.

Fulam je u utakmici protiv Brentforda poveo u 8. minutu golom Karnija, ali je rezultat potom poravnao Niko Jenaris. Karni je imao priliku da iz penala pred kraj poluvremena obezbedi svom timu malo izvesniji drugi deo igre, ali u tome nije uspeo.

Rezultat je na kraju ostao 1:1, a Slaviša Jokanović ima priliku da posle Votforda još jednoj ekipi obezbedi promociju u najjaču englesku fudbalsku ligu.

Osim Fulama, u plejof idu još i Hadersfild, Reding i Šefild Vensdej.

Prepuni Krejven Kotidž slavi - Fulam je u plej-ofu za Premijer ligu! A Slaviša Jokanović je i definitivno postao majstor, specijalista da timovima iz nižeg ranga takmičenja posle godina tavorenja vrati nadu u bolje sutra.

Još nije zvanično, doduše, ali fudbalere Lidsa posle remija sa Noričom praktično ni teorija ne drži u igri. Jer, nekadašnjem polufinalisti Lige šampiona potrebno je da savlada Vigan kao gost sa bar 13 golova razlike i to u slučaju ako Fulam u poslednjem kolu doživi minimalni poraz. Jer, londonski klub trenutno ima daleko bolju gol razliku (+27) od Lidsa (+14), pa je tako Fulam praktično već kolo pre kraja overio plasman u Premijer ligu. 

Mogao je Fulam pobedom definitivno da već sada i definitivno overi kartu za doigravanje, a posle remija sa Brentfordom (1:1) moraće da se sačeka da se spusti zavesa na ligaški deo sezone kako bi se zvanično odredili učesnici dodatne faze. 

Fulam će posle osvojenog jednog boda, ali i trijumfa Šefild Venzdeja na gostovanju Ipsviču narednu rundu dočekati kao šestoplasirani tim Čempionšipa. Jer, čak i da savlada baš Šefild Venzdej u poslednjem kolu, Fulam sada po četiri boda manje od Hadersfilda i popularnih Sova.

S obzirom i da je Reding bio bolji od Vigana, takođe minimalnim rezultatom, te da je Birmingem nadigrao Hadersfild sa 2:0 za sve izvesniji spas sezone, to znači da se do poslednjeg sudijskog zvižduka u ligaškom delu neće znati protiv koga će Fulam igrati u polufinalu plej-ofa. 

Fulam je do vođstva stigao već u 8. minutu i to preko najboljeg strelca i igrača - Toma Karnija. I to nakon dobre asistencije Rajana Sesenjona. Ipak, Karni je u poslednjim sekundama prvog poluvremena uspeo da promaši jedanaesterac, čime je omogućio Brentfordu da uzme bar jedan bod. I to pošto je Nikolas Jenaris zatresao mrežu Markusa Betinelija. 

Bio je to, verovali ili ne, deveti neiskorišćeni šut sa kreča za Fulam u celoj sezoni. Ujedno, Fulam je prekinuo seriju od četiri uzastopne pobede u Ligi.

Slavlje u zapadnom delu Londona!

Fudbaleri Fulama su remijem protiv Brentforda (1:1), uz nerešeni ishod na meču rivala Lidsa protiv Noriča (3:3), praktično osigurali mesto u plej-ofu za ulazak u Premijer ligu.

Slaviša Jokanović je napravio odličan posao sa ekipom koju je preuzeo u decembru 2015. godine kada je prvo spasao od ispadanja u treći rang takmičenja, da bi dobrim radom, u narednoj sezoni, napravio tim koji igra dopadljiv fudbal (najefikasniji u Čempionšipu) i koji hoće nazad u elitno društvo.

"Moram biti ponosan kako moj tim igra i zbog toga što smo praktično stigli do plej-ofa" , kazao je Slaviša Jokanović koji će ipak sačekati "zvaničan" kraj trke, iako je teško da će Fulam ispustiti gol razliku od "+13" koju ima u odnosu na Lids junajted.

Međutim, ne pita se samo Fulam.

Da bi se pridružili Njukaslu i Brajtonu, koji su direktno obezbedili promociju, Fulam će prvo morati da bude bolji u dvomeču protiv trećeplasirane ekipe, a za sada nije poznato da li će to biti Reding (82), Šefild venzdej (81) ili Hadersfild (81).

Timu sa "Krejvin kotidža" je "zacementirano" šesto mesto sa 77 bodova kolo pre kraja.

Upravo će u poslednjoj rundi gostovati konkurentu Venzdeju.

"Nikada nisam igrao u plej-ofu za Premijer ligu i ovo će biti moje prvo iskustvo te vrste. Mislim da ćemo igrati protiv nekih od najkvalitetnijih timova u Čempionšipu, a šanse su 25%. Svaki tim ima podjednake šanse da se plasira u viši rang. Međutim, ne razmišljamo u ovom trenutku o tome, samo o utakmici sa Šefild venzdejom u poslednjem kolu", diplomatski je odgovorio "Jokan".

U poslednjem kolu Hadersfild dočekuje Kardif, a Reding gostuje Bartonu.

Trećeplasirani će u plej-ofu ići na Fulam.

Davljenici uzvaraćaju udarac!

Blekburn Roversi očigledno su se razbudili i rešili da u finišu sezone izbore opstanak u Čempionšipu, pošto su i u četvrtoj utakmici zaredom ostali neporaženi. I pritom upisali dve pobede! Blekburn je na svom terenu bio bolji od Aston Vile s 1:0, a jedini gol na meču delo je Denija Grejema u uvodnoj fazi drugog poluvremena. To znači da Blekburn sada ima isti broj bodova kao i Notingem Forest (po 48), pošto su Šumari doživeli novi poraz - i to od KPR kao gost, u duelu davljenika. 

Ovim trijumfom KPR je overio opstanak u Čempionšipu. Birmingem je u odličnoj situaciji, jer ima dva boda više od Notingema i Blekburna, a u poslednjem kolu lomiće se upravo između ova dva tima. 

ČEMPIONŠIP - 45. KOLO

Petak:

Kardif - Njukasl 0:2 (0:0)
/Atsu 55, Hejden 65/

Subota:

Barnsli - Barton 1:1 (1:0)
/Monkur 38 - Varni 52/

Birmingem - Hadersfild 2:0 (1:0)
/Graunds 41, Gardner 76 penal/

Blekburn - Aston Vila 1:0 (0:0)
/Grejem 54/

Derbi - Vulverhempton 3:1 (2:1)
/Nadžent 12, Džonson 29, Brajzon 57 - Maršal 45+1/

Fulam - Brentford 1:1 (1:1)
/Karni 8 - Jenaris 34/

Ipsvič - Šefild Venzdej 0:1 (0:0)
/Li 77/

Lids - Norič 3:3 (1:3)
/Vud 45+1, Bartli 49, Ernandez 79 - Nejsmit 28, Oliveira 34, 45/

Preston - Roteram 1:1 (1:1)
/Mej 41 - Smolvud 9/

KPR - Notingem Forest 2:0 (0:0)
/Vašington 49, Linč 60/

Reding - Vigan 1:0 (1:0)
/Kermorgant 6/

Brajton - Bristol 0:1 (0:1)
/Braunhil 43/ 

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

crno beli

29.04.2017 21:39

Bravo Jokanovicu.

ODGOVORITE