Завршена прича ''Моста'' и ХДЗ-а

Лидер МОСТ-а Божо Петров изјавио је вечерас да више нема сарадње између МОСТ-а и ХДЗ-а.

Регион 29.04.2017 | 21:54
Завршена прича ''Моста'' и ХДЗ-а
“Прича с ХДЗ-ом је завршена. У тренутку кад неко буде оволико некоректан, више немам шта причати са њим, нема трећег брака”, рекао је Петров.

Петров је истакао да неће бити лојални када се тражи заштита криминала у “Агрокору”, преносе хрватски медији.

“Објаснили смо Андреју Пленковићу који су разлози због којих Здравко Марић не може бити министар финансија, а онда се почело говорити да нисмо били лојални”, додао је Петров.

Он је позвао Пленковића да докаже да има стабилну већину, иначе је крив за кризу и распад Владе.

Хрватски премијер Андреј Пленковић прије два дана разријешио је дужности три министра коалиције “Мост”, јер су на сједници Владе гласали против повјерења министру финансија Здравку Марићу. Дужности су разријешени министар унутрашњих послова Влахо Орепић, министар правосуђа Антун Шпрља и министар заштите околине и природе Славен Добровић, а смијењено је и десетак МОСТ-ових државних секретара.

У скупштинску процедуру јуче је упућен приједлог о разрјешењу Петрова са мјеста предсједника Хрватског сабора, са потписима 79 посланика ХДЗ-а и других страначких клубова.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Преко воде до слободе

29.04.2017 20:06

Министри треба да раде по својој савјести а не по директиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

30.04.2017 07:26

Каква држава таква и влада

Name

Грудва се кренула котрљати

29.04.2017 23:34

На новим изборима, Мост це освојити 50% гласова. Они це састављати следецу владу. Несто це освојити и друге мале партије, ХДЗ и СДП це бити велики губитници..

ОДГОВОРИТЕ