Završena priča ''Mosta'' i HDZ-a

Lider MOST-a Božo Petrov izjavio je večeras da više nema saradnje između MOST-a i HDZ-a.

Region 29.04.2017 | 21:54
Završena priča ''Mosta'' i HDZ-a
“Priča s HDZ-om je završena. U trenutku kad neko bude ovoliko nekorektan, više nemam šta pričati sa njim, nema trećeg braka”, rekao je Petrov.

Petrov je istakao da neće biti lojalni kada se traži zaštita kriminala u “Agrokoru”, prenose hrvatski mediji.

“Objasnili smo Andreju Plenkoviću koji su razlozi zbog kojih Zdravko Marić ne može biti ministar finansija, a onda se počelo govoriti da nismo bili lojalni”, dodao je Petrov.

On je pozvao Plenkovića da dokaže da ima stabilnu većinu, inače je kriv za krizu i raspad Vlade.

Hrvatski premijer Andrej Plenković prije dva dana razriješio je dužnosti tri ministra koalicije “Most”, jer su na sjednici Vlade glasali protiv povjerenja ministru finansija Zdravku Mariću. Dužnosti su razriješeni ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Antun Šprlja i ministar zaštite okoline i prirode Slaven Dobrović, a smijenjeno je i desetak MOST-ovih državnih sekretara.

U skupštinsku proceduru juče je upućen prijedlog o razrješenju Petrova sa mjesta predsjednika Hrvatskog sabora, sa potpisima 79 poslanika HDZ-a i drugih stranačkih klubova.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Preko vode do slobode

29.04.2017 20:06

Ministri treba da rade po svojoj savjesti a ne po direktivi.

ODGOVORITE
Name

XXL

30.04.2017 07:26

Kakva država takva i vlada

Name

Grudva se krenula kotrljati

29.04.2017 23:34

Na novim izborima, Most ce osvojiti 50% glasova. Oni ce sastavljati sledecu vladu. Nesto ce osvojiti i druge male partije, HDZ i SDP ce biti veliki gubitnici..

ODGOVORITE