Штутгарт: Младеновић послала Шарапову кући!

Француска тенисерка Кристина Младеновић победила је после преокрета Марију Шарапову у полуфиналу Штутгарта (3:6, 7:5, 6:4).

Тенис 29.04.2017 | 22:45
Штутгарт: Младеновић послала Шарапову кући!
Младеновић је елиминисала Рускињу која је паузирала више од годину дана због допинга. Квалитет игре и једне и друге варирао је током меча.

Шарапова је у првом сету деловала знатно одлучније, нападала је сваку лоптицу, терала противницу да се брани и на крају добила први сет за 36 минута.

Младеновић је у другом сету заиграла боље, а снагу је показала у 11. гему када је спасила три брејк лопте и потом "побегла" Шараповој на 6:5. Рускиња је после неискоришћених брејк шанси пала у игри што Младеновић користи да направи брејк и врати меч у егал.

У првом делу трећег сета боље је играла француска тенисерка и у раној фази одузима сервис противници. На 5:3 сервира за победу али губи брејк, а Шарапова долази у прилику да изједначи на 5:5.

Међутим, Францускиња у десетом гему поново прави брејк и пласира се у финале после 2 сата и 37 минута борбе. Кристина Младеновић ће у финалу играти против Лауре Зигмунд, која је у другом полуфиналу савладала Симону Халеп са 2:0.

Да подсетимо, Шарапова је суспендована пошто је на Аустралиан Опену прошле године била позитивна на мелдонијум. Тада је истакла да мелдонијум узима пуних 10 година, али да је грешком наставила да га узима јер није знала да је у том тренутку доспео не листу забрањених супстанци.

Турнир у Штутгарту је освајала три пута - 2012., 2013. и 2014. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар