Štutgart: Mladenović poslala Šarapovu kući!

Francuska teniserka Kristina Mladenović pobedila je posle preokreta Mariju Šarapovu u polufinalu Štutgarta (3:6, 7:5, 6:4).

Tenis 29.04.2017 | 22:45
Štutgart: Mladenović poslala Šarapovu kući!
Mladenović je eliminisala Ruskinju koja je pauzirala više od godinu dana zbog dopinga. Kvalitet igre i jedne i druge varirao je tokom meča.

Šarapova je u prvom setu delovala znatno odlučnije, napadala je svaku lopticu, terala protivnicu da se brani i na kraju dobila prvi set za 36 minuta.

Mladenović je u drugom setu zaigrala bolje, a snagu je pokazala u 11. gemu kada je spasila tri brejk lopte i potom "pobegla" Šarapovoj na 6:5. Ruskinja je posle neiskorišćenih brejk šansi pala u igri što Mladenović koristi da napravi brejk i vrati meč u egal.

U prvom delu trećeg seta bolje je igrala francuska teniserka i u ranoj fazi oduzima servis protivnici. Na 5:3 servira za pobedu ali gubi brejk, a Šarapova dolazi u priliku da izjednači na 5:5.

Međutim, Francuskinja u desetom gemu ponovo pravi brejk i plasira se u finale posle 2 sata i 37 minuta borbe. Kristina Mladenović će u finalu igrati protiv Laure Zigmund, koja je u drugom polufinalu savladala Simonu Halep sa 2:0.

Da podsetimo, Šarapova je suspendovana pošto je na Australian Openu prošle godine bila pozitivna na meldonijum. Tada je istakla da meldonijum uzima punih 10 godina, ali da je greškom nastavila da ga uzima jer nije znala da je u tom trenutku dospeo ne listu zabranjenih supstanci.

Turnir u Štutgartu je osvajala tri puta - 2012., 2013. i 2014. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar