ШПА: Марсело спасао Реал, Атлетико убједљив, Барса не гријеши!

Фудбалери Реал Мадрида победили су на свом терену Валенсију са 2:1 у 35. колу шпанске Примере. Марсело се искупио за Ел класико! Бразилац јунак Реалове победе против Валенсије и повратка на прво место Примере.  Атлетиков излет на Канарска острва! Мадриђани распуцани против Лас Палмаса.  Градски ривал "поклонио" Барси победу! Барселона наставља да у стопу прати Реал Мадрид. Две кардиналне грешке играча Еспањола. . .

Фудбал 29.04.2017 | 22:35
ШПА: Марсело спасао Реал, Атлетико убједљив, Барса не гријеши!
Јунак тријумфа био је Марсело који је у 86. минуту постигао победоносни гол.

Реал се прилично намучио против Валенсије, али је на крају ипак успео да дође до победе. Краљевски клуб повео је голом Кристијана Роналда у 27. минуту на асистенцију Данија Карвахала.

Најбољи фудбалер света у 57. минуту имао је одличну прилику да из једанаестерца доведе свој тим до два гола предности, али је Дијего Алвес одбранио његов покушај.

Мадриђани су у наставку сусрета притискали ривала, али је Валенсија голом Данијела Пареха у 82. минуту из слободног ударца са око 25 метара стигла до изједначења.

Реал је ипак само три минута касније дошао до другог гола, који му је и донео веоам битна три бода у борби за први титулу у првенству Шпаније након пет година.

Марсело је на левом боку покупио један лош центаршут и потом утрчао у казнени простор, преварио двојицу чувара и прецизним ударцем са око 15 метара савладао Алвеша.

Атлетиков излет на Канарска острва! Мадриђани распуцани против Лас Палмаса.

Изузетно расположени били су фудбалери Атлетико Мадрида на Канарским острвима, а то су најбоље осетили фудбалери Лас Палмаса. Гости су славили убедљивих 5:0 у 35. колу Примере.

Питање победника било је решено већ у првом полувремену, пошто је екипа Дијега Симеонеа имала три гола предности. Голеаду је најавио Кевин Гамеиро поготком већ у 2. минуту, после продора Саула по левој страни.

Асистент код водећег поготка и сам се уписао у стрелце у 17. минуту, а непуних 60 секунди касније опет је Гамеиро затресао мрежу Лас Палмаса.

По повратку са одмора темпо игре је опао, али су резервисти Томас и Фернандо Торес имали своје мотиве да се и њихова имена нађу на семафору. Први је погодио у 72, а други у надокнади утакмице.

Посао гостима додатно је олакшао Кевин Принц Боатенг, када је у 65. минуту због ударања лактом противничког играча у ваздушном дуелу, добио други жути картон.

Атлетико је овом победом побегао Севиљи на три бода разлике у неизвесној борби за треће место, односно директан пласман у Лигу шампиона. Клуб из Андалузије своју утакмицу 35. кола играће у понедељак, против Малаге у гостима.

Лас Палмас је ближи зачељу табеле, али безбрижан када је у питању опстанак у лиги.

Барселона 75, па Реал Мадрид 75, али "краљевићи" имају меч мање.

Фудбалери Луиса Енрикеа још држе победничку форму од победе у "Ел Класику", па су у не тако одличној фудбалској представи на мањем стадиону у Барселони савладали градског ривала Еспањол - 3:0 (0:0).

Не може се рећи да је шампион Шпаније бриљирао и заправо је из првог ударца у оквир гола и стигао до поготка у 50. минуту, након прве грешке домаћих играча.

Хурадо је хтео да врати лопту голману Лопезу, али је лукави Луис Суарез све то сјајно испратио и "украо" тај пас, а потом сигурном егзекуцијом донео вођство свом тиму и лакши посао у наставку пошто је "пробијен" до тада непробојни бедем Еспањола.

Ослободила се тада притиска Барселона, Еспањол је очекивано покушао да дође до изједначења, али након одличних покушаја Нејмара и Месија, које је одбранио искусни шпански голман, Иван Ракитић је "завршио посао" у 76. минуту.

"Повукао" је Лео Меси у свом стилу, прошао четворицу, а онда идеално одложио...

И 2:0!

До краја меча још једна почетничка грешка играча Еспањола.

После једне убачене лопте за уругвајског нападача, аматерски се понео Арон Мартин Карисол, па је Луис Суарез стигао до новог гола у првенству.

Једног од лакших...

Барселона распоред до краја Ла Лиге: Виљареал (Д), Лас Палмас (Г), Еибар (Д).

Реал Мадрид распоред до краја Ла Лиге: Селта (Г), Гранада (Г), Севиља (Д), Малага (Г).

ПРИМЕРА 35. КОЛО ПАРОВИ И РЕЗУЛТАТИ:

Реал Сосиједад - Гранада 2:1 (1:0)
/Вела 45, Хуанми 84 - Рамос 65/

Реал Мадрид - Валенсија 2:1 (1:0)
/Роналдо 28, Марсело 86 - Парехо 82/

Лас Палмас - Атлетико Мадрид 0:5 (0:3)
/Гамеиро 2, 18, Саул 17, Томас 72, Торес 90+1/

Еспањол - Барселона 0:3 (0:0)
/Суарез 50, 87, Ракитић 76/

у петак:

Виљареал - Хихон 3:1 (1:0)
/Солдадо 33, Бакамбу 47, 59 - Переира 73/

у недељу:

Осасуна - Депортиво (12.00)
Бетис - Алавес (16.15)
Еибар - Леганес (18.30)
Селта - Билбао (20.45)

у понедељак:

Малага - Севиља (21.00)

ТАБЕЛА: Барселона 81, Реал Мадрид (-1) 81, Атлетико 71, Севиља (-1) 68, Виљареал 63, Реал Сосиједад 61, Билбао (-1) 59, Еибар (-1) 51, Еспањол 50, Алавес (-1) 45, Селта (-2) 44, Валенсија 40, Лас Палмас 39, Малага (-1) 39, Бетис (-1) 37, Депортиво (-1) 31, Леганес (-1) 30, Хихон 24, Гранада* 20, Осасуна* (-1) 18.

*Гранада и Осасуна су испали из лиге

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар