ŠPA: Marselo spasao Real, Atletiko ubjedljiv, Barsa ne griješi!

Fudbaleri Real Madrida pobedili su na svom terenu Valensiju sa 2:1 u 35. kolu španske Primere. Marselo se iskupio za El klasiko! Brazilac junak Realove pobede protiv Valensije i povratka na prvo mesto Primere.  Atletikov izlet na Kanarska ostrva! Madriđani raspucani protiv Las Palmasa.  Gradski rival "poklonio" Barsi pobedu! Barselona nastavlja da u stopu prati Real Madrid. Dve kardinalne greške igrača Espanjola. . .

Fudbal 29.04.2017 | 22:35
ŠPA: Marselo spasao Real, Atletiko ubjedljiv, Barsa ne griješi!
Junak trijumfa bio je Marselo koji je u 86. minutu postigao pobedonosni gol.

Real se prilično namučio protiv Valensije, ali je na kraju ipak uspeo da dođe do pobede. Kraljevski klub poveo je golom Kristijana Ronalda u 27. minutu na asistenciju Danija Karvahala.

Najbolji fudbaler sveta u 57. minutu imao je odličnu priliku da iz jedanaesterca dovede svoj tim do dva gola prednosti, ali je Dijego Alves odbranio njegov pokušaj.

Madriđani su u nastavku susreta pritiskali rivala, ali je Valensija golom Danijela Pareha u 82. minutu iz slobodnog udarca sa oko 25 metara stigla do izjednačenja.

Real je ipak samo tri minuta kasnije došao do drugog gola, koji mu je i doneo veoam bitna tri boda u borbi za prvi titulu u prvenstvu Španije nakon pet godina.

Marselo je na levom boku pokupio jedan loš centaršut i potom utrčao u kazneni prostor, prevario dvojicu čuvara i preciznim udarcem sa oko 15 metara savladao Alveša.

Atletikov izlet na Kanarska ostrva! Madriđani raspucani protiv Las Palmasa.

Izuzetno raspoloženi bili su fudbaleri Atletiko Madrida na Kanarskim ostrvima, a to su najbolje osetili fudbaleri Las Palmasa. Gosti su slavili ubedljivih 5:0 u 35. kolu Primere.

Pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvom poluvremenu, pošto je ekipa Dijega Simeonea imala tri gola prednosti. Goleadu je najavio Kevin Gameiro pogotkom već u 2. minutu, posle prodora Saula po levoj strani.

Asistent kod vodećeg pogotka i sam se upisao u strelce u 17. minutu, a nepunih 60 sekundi kasnije opet je Gameiro zatresao mrežu Las Palmasa.

Po povratku sa odmora tempo igre je opao, ali su rezervisti Tomas i Fernando Tores imali svoje motive da se i njihova imena nađu na semaforu. Prvi je pogodio u 72, a drugi u nadoknadi utakmice.

Posao gostima dodatno je olakšao Kevin Princ Boateng, kada je u 65. minutu zbog udaranja laktom protivničkog igrača u vazdušnom duelu, dobio drugi žuti karton.

Atletiko je ovom pobedom pobegao Sevilji na tri boda razlike u neizvesnoj borbi za treće mesto, odnosno direktan plasman u Ligu šampiona. Klub iz Andaluzije svoju utakmicu 35. kola igraće u ponedeljak, protiv Malage u gostima.

Las Palmas je bliži začelju tabele, ali bezbrižan kada je u pitanju opstanak u ligi.

Barselona 75, pa Real Madrid 75, ali "kraljevići" imaju meč manje.

Fudbaleri Luisa Enrikea još drže pobedničku formu od pobede u "El Klasiku", pa su u ne tako odličnoj fudbalskoj predstavi na manjem stadionu u Barseloni savladali gradskog rivala Espanjol - 3:0 (0:0).

Ne može se reći da je šampion Španije briljirao i zapravo je iz prvog udarca u okvir gola i stigao do pogotka u 50. minutu, nakon prve greške domaćih igrača.

Hurado je hteo da vrati loptu golmanu Lopezu, ali je lukavi Luis Suarez sve to sjajno ispratio i "ukrao" taj pas, a potom sigurnom egzekucijom doneo vođstvo svom timu i lakši posao u nastavku pošto je "probijen" do tada neprobojni bedem Espanjola.

Oslobodila se tada pritiska Barselona, Espanjol je očekivano pokušao da dođe do izjednačenja, ali nakon odličnih pokušaja Nejmara i Mesija, koje je odbranio iskusni španski golman, Ivan Rakitić je "završio posao" u 76. minutu.

"Povukao" je Leo Mesi u svom stilu, prošao četvoricu, a onda idealno odložio...

I 2:0!

Do kraja meča još jedna početnička greška igrača Espanjola.

Posle jedne ubačene lopte za urugvajskog napadača, amaterski se poneo Aron Martin Karisol, pa je Luis Suarez stigao do novog gola u prvenstvu.

Jednog od lakših...

Barselona raspored do kraja La Lige: Viljareal (D), Las Palmas (G), Eibar (D).

Real Madrid raspored do kraja La Lige: Selta (G), Granada (G), Sevilja (D), Malaga (G).

PRIMERA 35. KOLO PAROVI I REZULTATI:

Real Sosijedad - Granada 2:1 (1:0)
/Vela 45, Huanmi 84 - Ramos 65/

Real Madrid - Valensija 2:1 (1:0)
/Ronaldo 28, Marselo 86 - Pareho 82/

Las Palmas - Atletiko Madrid 0:5 (0:3)
/Gameiro 2, 18, Saul 17, Tomas 72, Tores 90+1/

Espanjol - Barselona 0:3 (0:0)
/Suarez 50, 87, Rakitić 76/

u petak:

Viljareal - Hihon 3:1 (1:0)
/Soldado 33, Bakambu 47, 59 - Pereira 73/

u nedelju:

Osasuna - Deportivo (12.00)
Betis - Alaves (16.15)
Eibar - Leganes (18.30)
Selta - Bilbao (20.45)

u ponedeljak:

Malaga - Sevilja (21.00)

TABELA: Barselona 81, Real Madrid (-1) 81, Atletiko 71, Sevilja (-1) 68, Viljareal 63, Real Sosijedad 61, Bilbao (-1) 59, Eibar (-1) 51, Espanjol 50, Alaves (-1) 45, Selta (-2) 44, Valensija 40, Las Palmas 39, Malaga (-1) 39, Betis (-1) 37, Deportivo (-1) 31, Leganes (-1) 30, Hihon 24, Granada* 20, Osasuna* (-1) 18.

*Granada i Osasuna su ispali iz lige

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar