КЛС: Звезда рутински са ФМП-ом, а Партизан са Динамиком!

Лазић предводио Звезду за лаку победу у Железнику! Кошаркаши Црвене звезде убедљиво су славили против ФМП у Железнику, у мечу трећег кола Кошаркашке лиге Србије – 91:64. Мута није успео да изненади Партизан у Пиониру! Кошаркаши Партизана победили су у хали “Александар Николић” екипу Динамика, у мечу трећег кола кошаркашке Суперлиге – 76:66.  Мега се опет "ишчупала": Сада ће жалити Вршац! Екипа Дејана Милојевића поново славила после драме. Три минута пре краја губила је осам разлике, али је поново "ишчупала" тријумф.

Кошарка 29.04.2017 | 21:35
КЛС: Звезда рутински са ФМП-ом, а Партизан са Динамиком!
Тим из Железника је од старта парирао противнику и два пута имао предност у односу на црвено-беле, али је екипа Дејана Радоњића средином другог квартала преузела контролу.

Поенима Добрића и Волтерса самањили су предност домачина, да би тројком Симоновића дошли до предности коју нису испуштали до краја.

На крају првог дела имали су десет поена предности - 47:37.

Питање победника решили су у трећем кварталу када су сјајном одбраном допустили противнику да постигне само осам поена и тај квартал завршили су са +30.

Најефикаснији је био сјајни Бранко Лазић који је постигао 19 поена, док је Марко Симоновић постигао 17. Чарлс Џенкинс је био једини који се није уписао у листу стрелаца.

Двоцифрени у екипи из Железника био је Џона Болден са десет поена.

Звезда ће у четвртом колу у уторак дочекати Мега Лекс, док ће ФМП дан касније гостовати Динамику.

Мута није успео да изненади Партизан у Пиониру! Кошаркаши Партизана победили су у хали “Александар Николић” екипу Динамика, у мечу трећег кола кошаркашке Суперлиге – 76:66.

Црно-бели су уписали другу победу у овом такмичењу и сада имају скор 2-1, док изабраници Мирослава Николића после три кола имају два пораза и једну победу.

Најефикаснији у екипи Партизана био је Џамонт Гордон са 14 поена, док је Маринковић уписао 12, а Бирчевић 11 поена.

Код гостију, Марко Чакаревић је меч завршио са 21 поеном, од тога 12 са линије слободних бацања, а пратио га је бивши кошаркаш ФМП Кимани Френд са десет.

Гости су одлично започели меч и током прве четвртине констатно водили предвођени бившим играчем Партизана Марком Чакаревићем и искусним Френдом.

После десет минута игре екипа Мирослава Николића имала је два поена предности -16:14, али су црно-бели успели да се врате у игру и на одмор су имали убедљиву предност – 40:31.

У екипи Александра Џикића расположени су били Маринковић, Бирчевић и Гордон који у трећем кварталу одводе свој тим на +15.

Уз расположеног Чакаревића, Динамик је успео да ублажи предност црно-белих, али је даље од тога нису могли.

Истим темпом екипа Александра Дћикића је наставила у последњем кварталу, где је у једномтренутку дошла и до максималних +17, да би Партизан рутински рутински завршио меч, за нову опобеду и друго место на табели после три кола Суперлиге Србије.

Спартак стигао до прве победе у Супер лиги! Кошаркаши Спартака победили су у Суботици Борац са 75:68 (11:12, 19:15, 13:16, 32:25) у трећем колу Супер лиге Србије.

Суботичане је до прве победе у Супер лиги Србије предводио Дјордје Тресач са 24 поена, док је Игор Кесар остварио "дабл-дабл" од 10 поена и 11 скокова, а Иван Јеленић такодје је додао десет поена.

У екипи Броца из Чачка истакао се Немања Тодоровић са 18 поена, два мање додао је Марко Радоњић, док је Александар Тодоровић постигао 14.

Екипе су се током готово током целог меча смењивале у вођству, да би Спартак у последњих минут и по сломио отпор противника и дошао до прве победе у сезони у најјачем српском такмичењу.

Мега се опет "ишчупала": Сада ће жалити Вршац! Екипа Дејана Милојевића поново славила после драме. Три минута пре краја губила је осам разлике, али је поново "ишчупала" тријумф.

Поново су успели.

Кошаркаши Мега Лекса други пут су у четири дана одиграли "тесан" меч и опет су победили. У среду, у Чачку, изборили су продужетак тројком у последњој секунди, а ове суботе дочекали су последња три минута са осам поена "минуса" и поново су се "ишчупали".

На крају равноправног дуела у митровачком "Пинкију", у којем је Мега на почетку имала и "плус" 11 (25:14, па 27:16), Вршац је поново оставио добар утисак против "јадранског" ривала и поново остао празних шака.

Екипа Владимира Ђокића креирала је у последњој деоници серију 10:2 и кошем Марка Стојадиновића (17 поена) у 37. минуту водила 88:80. Изненађење је било наговештено, али Вршчани нису издржали до краја.

Огњен Јарамаз и Никола Ребић покренули су серију домаћих, у којој је посебно била значајна тројка Саве Лешића, стрелца 22 поена, за 86:89. Искусни Бојан Крстовић на другој је страни једини до краја поентирао за госте, са линије пенала, али налет Меге тако није био могао бити заустављен.

Влатко Чанчар вратио је разлику на три поена, Лешић је новим поготком (уз фаул) увео меч у последњи минут изједначеним резултатом (91:91), а поене одлуке постигао је Јарамаз, искоришћеним слободним бацањима. Плејмејкер Меге био је и најефикаснији играч утакмице, са 24 поена.

Вршац је од коша Стојадиновића за "плус 8" промашио свих пет шутева до последњег звука сирене, закључно са неуспелим покушајем свог најкориснијег играча, Николе Јефтића, стрелца 18 поена.

Мега је овим тријумфом остварила позитивни скор (2-1), док је Вршац опет показао зубе фавориту, али је упркос томе, после три кола једини тим који још није остварио тријумф. У следећем колу, у Чачку, Ђокићев тим прекинуће серију мечева против "јадранских" ривала, док ће Мега гостовати Црвеној звезди мтс.

Суперлига, 3. коло:

ФМП - Звезда 61:94
Спартак - Борац 75:68
Мега Лекс - Вршац 93:91
Партизан - Динамик 76:66

Табела:
Звезда 3-0
ФМП 2-1
Партизан 2-1
Мега Лекс 2-1
Борац 1-2
Динамик 1-2
Спартак 1-2
Вршац 0-3

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар