KLS: Zvezda rutinski sa FMP-om, a Partizan sa Dinamikom!

Lazić predvodio Zvezdu za laku pobedu u Železniku! Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su slavili protiv FMP u Železniku, u meču trećeg kola Košarkaške lige Srbije – 91:64. Muta nije uspeo da iznenadi Partizan u Pioniru! Košarkaši Partizana pobedili su u hali “Aleksandar Nikolić” ekipu Dinamika, u meču trećeg kola košarkaške Superlige – 76:66.  Mega se opet "iščupala": Sada će žaliti Vršac! Ekipa Dejana Milojevića ponovo slavila posle drame. Tri minuta pre kraja gubila je osam razlike, ali je ponovo "iščupala" trijumf.

Košarka 29.04.2017 | 21:35
KLS: Zvezda rutinski sa FMP-om, a Partizan sa Dinamikom!
Tim iz Železnika je od starta parirao protivniku i dva puta imao prednost u odnosu na crveno-bele, ali je ekipa Dejana Radonjića sredinom drugog kvartala preuzela kontrolu.

Poenima Dobrića i Voltersa samanjili su prednost domačina, da bi trojkom Simonovića došli do prednosti koju nisu ispuštali do kraja.

Na kraju prvog dela imali su deset poena prednosti - 47:37.

Pitanje pobednika rešili su u trećem kvartalu kada su sjajnom odbranom dopustili protivniku da postigne samo osam poena i taj kvartal završili su sa +30.

Najefikasniji je bio sjajni Branko Lazić koji je postigao 19 poena, dok je Marko Simonović postigao 17. Čarls Dženkins je bio jedini koji se nije upisao u listu strelaca.

Dvocifreni u ekipi iz Železnika bio je Džona Bolden sa deset poena.

Zvezda će u četvrtom kolu u utorak dočekati Mega Leks, dok će FMP dan kasnije gostovati Dinamiku.

Muta nije uspeo da iznenadi Partizan u Pioniru! Košarkaši Partizana pobedili su u hali “Aleksandar Nikolić” ekipu Dinamika, u meču trećeg kola košarkaške Superlige – 76:66.

Crno-beli su upisali drugu pobedu u ovom takmičenju i sada imaju skor 2-1, dok izabranici Miroslava Nikolića posle tri kola imaju dva poraza i jednu pobedu.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Džamont Gordon sa 14 poena, dok je Marinković upisao 12, a Birčević 11 poena.

Kod gostiju, Marko Čakarević je meč završio sa 21 poenom, od toga 12 sa linije slobodnih bacanja, a pratio ga je bivši košarkaš FMP Kimani Frend sa deset.

Gosti su odlično započeli meč i tokom prve četvrtine konstatno vodili predvođeni bivšim igračem Partizana Markom Čakarevićem i iskusnim Frendom.

Posle deset minuta igre ekipa Miroslava Nikolića imala je dva poena prednosti -16:14, ali su crno-beli uspeli da se vrate u igru i na odmor su imali ubedljivu prednost – 40:31.

U ekipi Aleksandra Džikića raspoloženi su bili Marinković, Birčević i Gordon koji u trećem kvartalu odvode svoj tim na +15.

Uz raspoloženog Čakarevića, Dinamik je uspeo da ublaži prednost crno-belih, ali je dalje od toga nisu mogli.

Istim tempom ekipa Aleksandra Dćikića je nastavila u poslednjem kvartalu, gde je u jednomtrenutku došla i do maksimalnih +17, da bi Partizan rutinski rutinski završio meč, za novu opobedu i drugo mesto na tabeli posle tri kola Superlige Srbije.

Spartak stigao do prve pobede u Super ligi! Košarkaši Spartaka pobedili su u Subotici Borac sa 75:68 (11:12, 19:15, 13:16, 32:25) u trećem kolu Super lige Srbije.

Subotičane je do prve pobede u Super ligi Srbije predvodio Djordje Tresač sa 24 poena, dok je Igor Kesar ostvario "dabl-dabl" od 10 poena i 11 skokova, a Ivan Jelenić takodje je dodao deset poena.

U ekipi Broca iz Čačka istakao se Nemanja Todorović sa 18 poena, dva manje dodao je Marko Radonjić, dok je Aleksandar Todorović postigao 14.

Ekipe su se tokom gotovo tokom celog meča smenjivale u vođstvu, da bi Spartak u poslednjih minut i po slomio otpor protivnika i došao do prve pobede u sezoni u najjačem srpskom takmičenju.

Mega se opet "iščupala": Sada će žaliti Vršac! Ekipa Dejana Milojevića ponovo slavila posle drame. Tri minuta pre kraja gubila je osam razlike, ali je ponovo "iščupala" trijumf.

Ponovo su uspeli.

Košarkaši Mega Leksa drugi put su u četiri dana odigrali "tesan" meč i opet su pobedili. U sredu, u Čačku, izborili su produžetak trojkom u poslednjoj sekundi, a ove subote dočekali su poslednja tri minuta sa osam poena "minusa" i ponovo su se "iščupali".

Na kraju ravnopravnog duela u mitrovačkom "Pinkiju", u kojem je Mega na početku imala i "plus" 11 (25:14, pa 27:16), Vršac je ponovo ostavio dobar utisak protiv "jadranskog" rivala i ponovo ostao praznih šaka.

Ekipa Vladimira Đokića kreirala je u poslednjoj deonici seriju 10:2 i košem Marka Stojadinovića (17 poena) u 37. minutu vodila 88:80. Iznenađenje je bilo nagovešteno, ali Vrščani nisu izdržali do kraja.

Ognjen Jaramaz i Nikola Rebić pokrenuli su seriju domaćih, u kojoj je posebno bila značajna trojka Save Lešića, strelca 22 poena, za 86:89. Iskusni Bojan Krstović na drugoj je strani jedini do kraja poentirao za goste, sa linije penala, ali nalet Mege tako nije bio mogao biti zaustavljen.

Vlatko Čančar vratio je razliku na tri poena, Lešić je novim pogotkom (uz faul) uveo meč u poslednji minut izjednačenim rezultatom (91:91), a poene odluke postigao je Jaramaz, iskorišćenim slobodnim bacanjima. Plejmejker Mege bio je i najefikasniji igrač utakmice, sa 24 poena.

Vršac je od koša Stojadinovića za "plus 8" promašio svih pet šuteva do poslednjeg zvuka sirene, zaključno sa neuspelim pokušajem svog najkorisnijeg igrača, Nikole Jeftića, strelca 18 poena.

Mega je ovim trijumfom ostvarila pozitivni skor (2-1), dok je Vršac opet pokazao zube favoritu, ali je uprkos tome, posle tri kola jedini tim koji još nije ostvario trijumf. U sledećem kolu, u Čačku, Đokićev tim prekinuće seriju mečeva protiv "jadranskih" rivala, dok će Mega gostovati Crvenoj zvezdi mts.

Superliga, 3. kolo:

FMP - Zvezda 61:94
Spartak - Borac 75:68
Mega Leks - Vršac 93:91
Partizan - Dinamik 76:66

Tabela:
Zvezda 3-0
FMP 2-1
Partizan 2-1
Mega Leks 2-1
Borac 1-2
Dinamik 1-2
Spartak 1-2
Vršac 0-3

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar