Сахрањена мала Софија Мићевић

“Збогом лавице. Живела си кратко, а оставила велики траг и ујединила многе…” овим речима родитељи, пријатељи, многи волонтери и људи који у били уз Софију, опростили су се данас од ње, када је сахрањена на Пердуовом гробљу у Бањалуци.

Република Српска 29.04.2017 | 16:38
Сахрањена мала Софија Мићевић
Многи људи, хуманитарне организације, волонтери, пријатељи и познаници који су протеклих недеља били уз Софију, са сузама у очима и белим ружама у рукама,  дошли су данас се по последњи пут поздраве с њом.



Трогодишња Софија, која је боловала од акутне лимфобластне леукемије, преминула је 26. априла у Београду, где је чекала на операцију у Америци. Иако је цели регион било уз њу, и заједно с њом се борио и скупљао новац за њен одлазак на лечење у Америку, срце мале Софије није издржало.



Софијина болест ујединила је цео региона, али и била још једна пример колико је Фонд солидарности за оболеле у Републици Српској хитно потребан, јер и поред добро воље људи новац није скупљен на време.

Из хуманитарне организације “Будимо људи” саопштено је да ће сва средства прикупљена за Софијино лечење бити преусмерена оболелој деци, којој је потребно лечење у иностранству.

Девојчица Софија Мићевић се разболела са четири месеца, када јој је дијагностификована акутна лимфобластна леукемија.

Лечена је на Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије "Др Вукан Чупић", а после годину дана интензивног лечења отпуштена је уз третман одржавања.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЛАУДА

29.04.2017 18:48

ДУСА МАЛА НЕКА ЈЕ АНДЈЕЛИ ЦУВАЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2017 13:57

Анђеле, почивај у миру! :'(