Да ли ће бити “Гаме овер”?!

Рома дочекује Лацио у недељу у Дербију дела Капитале. Франческу Тотију ће то можда бити последњи пут у каријери да ће имати прилику да се обрачуна са најљућим противником.

Фудбал 30.04.2017 | 10:00
Да ли ће бити “Гаме овер”?!
У недељу око поднева (12.30) очекује нас нови судар Роме и Лација. На програму је велики римски дерби. А у тим ситуацијама увек је у центру пажње Франческо Тоти. Он је ове недеље већ најавио да Рома жели да уништи Лацио у дербију који би могао да буде последњи који ће одиграти против Небескоплавих.

Овај легендарни 40-годишњак на крају сезоне остаје без уговора и и даље није јасни да ли ће окачити копачке о клин или ће му клуб понудити продужетак сарадње.

То значи да би сутрашњи окршај могао да буде његов 44. и последњи судар са најмрскијим ривалом.

Први пут је изашао на црту Лацију у марту 1994. године када је имао 17 година. Ушао је са клупе, изнудио је пенал, али је Ђузепе Ђанини промашио шут и тако је Тоти изгубио свој први Дерби дела Капитале.

Са тим осећајем се није много пута сусретао, а данас је Принц Рима најбољи стрелац у историји ових сусрета са 11 датих голова. Све је постигао у Серији А.

Не само да је често тресао мреже Лација већ је то радио са више сласти него против било ког противника ког је имао у каријери. У априлу 1999. године дао је трећи гол у победи од 3:1, а потом показао мајицу са натписом - "Опет сам вас разбио".

Наравно, остаће упамћена и прослава гола из јануара 2015. године када је направио "селфи" са навијачима Роме.

Присталице Лација воле да истакну да је Тоти човек који је изгубио највише дербија од свих играча који су играли у римском највећем окршају, док је с друге стране Тоти човек који је добио највише оваквих сусрета.

После победе у дербију 2015 Тоти је носио мајицу на којој је писало "Само причате, шта ћете сада да измислите?", а на леђима је стајало "Гаме овер".

Да ли ће игра бити завршена у недељу за Роминог омиљеног сина?

Учинак Франческа Тотија у Дербију дела Капитале:

Укупно утакмица: 43
Победио: 16
Нерешено: 11
Изгубио: 16
Дао голова: 11

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар