Da li će biti “Game over”?!

Roma dočekuje Lacio u nedelju u Derbiju dela Kapitale. Frančesku Totiju će to možda biti poslednji put u karijeri da će imati priliku da se obračuna sa najljućim protivnikom.

Fudbal 30.04.2017 | 10:00
Da li će biti “Game over”?!
U nedelju oko podneva (12.30) očekuje nas novi sudar Rome i Lacija. Na programu je veliki rimski derbi. A u tim situacijama uvek je u centru pažnje Frančesko Toti. On je ove nedelje već najavio da Roma želi da uništi Lacio u derbiju koji bi mogao da bude poslednji koji će odigrati protiv Nebeskoplavih.

Ovaj legendarni 40-godišnjak na kraju sezone ostaje bez ugovora i i dalje nije jasni da li će okačiti kopačke o klin ili će mu klub ponuditi produžetak saradnje.

To znači da bi sutrašnji okršaj mogao da bude njegov 44. i poslednji sudar sa najmrskijim rivalom.

Prvi put je izašao na crtu Laciju u martu 1994. godine kada je imao 17 godina. Ušao je sa klupe, iznudio je penal, ali je Đuzepe Đanini promašio šut i tako je Toti izgubio svoj prvi Derbi dela Kapitale.

Sa tim osećajem se nije mnogo puta susretao, a danas je Princ Rima najbolji strelac u istoriji ovih susreta sa 11 datih golova. Sve je postigao u Seriji A.

Ne samo da je često tresao mreže Lacija već je to radio sa više slasti nego protiv bilo kog protivnika kog je imao u karijeri. U aprilu 1999. godine dao je treći gol u pobedi od 3:1, a potom pokazao majicu sa natpisom - "Opet sam vas razbio".

Naravno, ostaće upamćena i proslava gola iz januara 2015. godine kada je napravio "selfi" sa navijačima Rome.

Pristalice Lacija vole da istaknu da je Toti čovek koji je izgubio najviše derbija od svih igrača koji su igrali u rimskom najvećem okršaju, dok je s druge strane Toti čovek koji je dobio najviše ovakvih susreta.

Posle pobede u derbiju 2015 Toti je nosio majicu na kojoj je pisalo "Samo pričate, šta ćete sada da izmislite?", a na leđima je stajalo "Game over".

Da li će igra biti završena u nedelju za Rominog omiljenog sina?

Učinak Frančeska Totija u Derbiju dela Kapitale:

Ukupno utakmica: 43
Pobedio: 16
Nerešeno: 11
Izgubio: 16
Dao golova: 11

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar