Спектакуларна менаџерска комбинација...!

Коста у Саутемптону?! А све је масло Жоржа Мендеша!

Фудбал 02.05.2017 | 12:30
Спектакуларна менаџерска комбинација...!
Поново тај Дијего Коста. Таман када је Антонио Конте мислио да је жеља Бразилца да напусти Челси стављена ад акта, појавио се суперагент Жорж Мендеш да мути воду на Стамфорд Бриџу. 

Само, овога пута би све могло да буде знатно озбиљније него што је био случај са јануарском трансфер сапуницом око одласка Дијега у Кину, а у изванредном обрту који се дешава, Костубисмо врло лако могли да гледамо следеће сезоне у дресу Саутемтона!?

Да, добро сте прочитали, у друштву нашег Душана Тадића. И нама се то чини као нереална опција, признајемо, али ако имамо у виду неке потезе који су се догодили, верујте да ова прича итекако има смисла. Наиме, таблоид Сан објавио је у петак фотографије са вечере на којој се Коста сусрео с Мендешом. Ништа неуобичајено, рекли би многи, логично је да агент и клијент вечерају заједно, али...

Ко подробније прати светски фудбал зна за чињеницу да је суперагент човек од поверења многих богатих власника кинеских клубова, који је у тамошњу Суперлигу одвео велики број звезда. Када год неки кинески бизнисмен тражи фудбалера за свој тим, први човек који се зове је управо Жорж Мендеш, а тренутно је португалски агент ангажован на још једном послићу.

Наиме, он је посредник у покушају групе кинеских инвеститора из компаније Ландер Спортс Девелопмент да откупе Саутемптон од актуелне власнице Катарине Либер. На адресу Светаца већ је стигла званична понуда од 225.000.000 евра од кинеског конзорицијума, али се газдарица нада да би могла да извуче и 300.000.000.

Дијего Коста је и даље жеља четири кинеска клуба - Тјенђина, Гвангџоуа, Хебеија и Ђијангсуа, али и Атлетика из Мадрида који је прошлог лета безуспешно пробао да га врати на “Висенте Калдерон”.

Такође, Челси се нада да би могао на лето да наговори Косту да продужи уговор и остане на Стамфорд Бриџу, али је за сваки случај Конте спремио алтернативе - Ромелуа Лукакуа(Евертон) и Алвара Морату (Реал Мадрид), што нам гарантује узбудљиво лето на трансфер пијаци.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар