Spektakularna menadžerska kombinacija...!

Kosta u Sautemptonu?! A sve je maslo Žorža Mendeša!

Fudbal 02.05.2017 | 12:30
Spektakularna menadžerska kombinacija...!
Ponovo taj Dijego Kosta. Taman kada je Antonio Konte mislio da je želja Brazilca da napusti Čelsi stavljena ad akta, pojavio se superagent Žorž Mendeš da muti vodu na Stamford Bridžu. 

Samo, ovoga puta bi sve moglo da bude znatno ozbiljnije nego što je bio slučaj sa januarskom transfer sapunicom oko odlaska Dijega u Kinu, a u izvanrednom obrtu koji se dešava, Kostubismo vrlo lako mogli da gledamo sledeće sezone u dresu Sautemtona!?

Da, dobro ste pročitali, u društvu našeg Dušana Tadića. I nama se to čini kao nerealna opcija, priznajemo, ali ako imamo u vidu neke poteze koji su se dogodili, verujte da ova priča itekako ima smisla. Naime, tabloid San objavio je u petak fotografije sa večere na kojoj se Kosta susreo s Mendešom. Ništa neuobičajeno, rekli bi mnogi, logično je da agent i klijent večeraju zajedno, ali...

Ko podrobnije prati svetski fudbal zna za činjenicu da je superagent čovek od poverenja mnogih bogatih vlasnika kineskih klubova, koji je u tamošnju Superligu odveo veliki broj zvezda. Kada god neki kineski biznismen traži fudbalera za svoj tim, prvi čovek koji se zove je upravo Žorž Mendeš, a trenutno je portugalski agent angažovan na još jednom posliću.

Naime, on je posrednik u pokušaju grupe kineskih investitora iz kompanije Lander Sports Development da otkupe Sautempton od aktuelne vlasnice Katarine Liber. Na adresu Svetaca već je stigla zvanična ponuda od 225.000.000 evra od kineskog konzoricijuma, ali se gazdarica nada da bi mogla da izvuče i 300.000.000.

Dijego Kosta je i dalje želja četiri kineska kluba - Tjenđina, Gvangdžoua, Hebeija i Đijangsua, ali i Atletika iz Madrida koji je prošlog leta bezuspešno probao da ga vrati na “Visente Kalderon”.

Takođe, Čelsi se nada da bi mogao na leto da nagovori Kostu da produži ugovor i ostane na Stamford Bridžu, ali je za svaki slučaj Konte spremio alternative - Romelua Lukakua(Everton) i Alvara Moratu (Real Madrid), što nam garantuje uzbudljivo leto na transfer pijaci.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar