ФРА: Фекир и Валбуена сачували Лион у Анжеу!

Фекирова голчина и Валбуенин одбитак чувају Лион! Паника - повредио се Толисо, изгледа озбиљно! Тријумф, али и велика брига за тренера Бруна Женесија.

Фудбал 28.04.2017 | 23:34
ФРА: Фекир и Валбуена сачували Лион у Анжеу!
Фудбалери Лиона прекинули су низ од два пораза, али је њихова победа над Анжеом резултатом 2:1 остала у сенце повреде коју је претрпео понајбољи играч Олимпика - Корентан Толисо.  

Мада још није јасно којег је степена повреда, чини се да је после крвничког старта Матеа Павловића страдао десни скочни зглоб. Чим је задобио снажан ударац, Толисо је зајаукао из свег гласа и моментално тражио помоћ са клупе. Лекарске екипе брзо су утрчале на терен како би указале Французу прву помоћ, али је исто тако Толисо брзо изнет са терена. 

Све се то дешавало у у 76. минуту, када је хрватски дефанзивац моментално зарадио црвени картон, а утакмица је била прекинута на неколико минута. 

Што се утакмице тиче, Лион је велики посао пребринуо за нешто више од 20 минута игре, средином првог дела. Прво је Матје Валбуена у 17. минуту искористио један одбитак како би довео Лавове у вођство, да би Набил Фекир у финишу првог полувремена извео слободан ударац са преко 25 метара од гола, десно искоса. И послао неодбрањив пројектил у доњи леви угао гола Александра Летелијеа.

Анже је почетком другог дела успео да преполови заостатак након што је Чеик Н'Доје искористио своју висину и главом затресао мрежу Лиона. Али, резултат се више није мењао, иако је Анже испустио две озбиљне шансе у размаку од само два минута. Прво је Жонатан Бамба пуцао с ивице шеснаестерца, али је лопта прошла тик изнад пречке, да би Карл Токо Екамби недуго затим погодио пречку после доброг скока у срцу казненог простора. Биле су то уједно и две последње велике шансе за Анже. Лион је успео да сачува мету.

ЛИГА 1 - 35. коло

Петак

Анже - Лион 1:2 (0:2)
/Н'Доје 49 - Валбуена 17, Фекир 41/

Субота

17.00 Монако - Тулуз
20.00 Генган - Сент Етјен
20.00 Бастија - Рен
20.00 Мец - Нанси
20.00 Монпеље - Лил
20.00 Нант - Лоријан

Недеља

15.00 Каен - Марсељ
17.00 Дижон - Бордо
20.00 Ница - ПСЖ 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар