FRA: Fekir i Valbuena sačuvali Lion u Anžeu!

Fekirova golčina i Valbuenin odbitak čuvaju Lion! Panika - povredio se Toliso, izgleda ozbiljno! Trijumf, ali i velika briga za trenera Bruna Ženesija.

Fudbal 28.04.2017 | 23:34
FRA: Fekir i Valbuena sačuvali Lion u Anžeu!
Fudbaleri Liona prekinuli su niz od dva poraza, ali je njihova pobeda nad Anžeom rezultatom 2:1 ostala u sence povrede koju je pretrpeo ponajbolji igrač Olimpika - Korentan Toliso.  

Mada još nije jasno kojeg je stepena povreda, čini se da je posle krvničkog starta Matea Pavlovića stradao desni skočni zglob. Čim je zadobio snažan udarac, Toliso je zajaukao iz sveg glasa i momentalno tražio pomoć sa klupe. Lekarske ekipe brzo su utrčale na teren kako bi ukazale Francuzu prvu pomoć, ali je isto tako Toliso brzo iznet sa terena. 

Sve se to dešavalo u u 76. minutu, kada je hrvatski defanzivac momentalno zaradio crveni karton, a utakmica je bila prekinuta na nekoliko minuta. 

Što se utakmice tiče, Lion je veliki posao prebrinuo za nešto više od 20 minuta igre, sredinom prvog dela. Prvo je Matje Valbuena u 17. minutu iskoristio jedan odbitak kako bi doveo Lavove u vođstvo, da bi Nabil Fekir u finišu prvog poluvremena izveo slobodan udarac sa preko 25 metara od gola, desno iskosa. I poslao neodbranjiv projektil u donji levi ugao gola Aleksandra Letelijea.

Anže je početkom drugog dela uspeo da prepolovi zaostatak nakon što je Čeik N'Doje iskoristio svoju visinu i glavom zatresao mrežu Liona. Ali, rezultat se više nije menjao, iako je Anže ispustio dve ozbiljne šanse u razmaku od samo dva minuta. Prvo je Žonatan Bamba pucao s ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla tik iznad prečke, da bi Karl Toko Ekambi nedugo zatim pogodio prečku posle dobrog skoka u srcu kaznenog prostora. Bile su to ujedno i dve poslednje velike šanse za Anže. Lion je uspeo da sačuva metu.

LIGA 1 - 35. kolo

Petak

Anže - Lion 1:2 (0:2)
/N'Doje 49 - Valbuena 17, Fekir 41/

Subota

17.00 Monako - Tuluz
20.00 Gengan - Sent Etjen
20.00 Bastija - Ren
20.00 Mec - Nansi
20.00 Monpelje - Lil
20.00 Nant - Lorijan

Nedelja

15.00 Kaen - Marselj
17.00 Dižon - Bordo
20.00 Nica - PSŽ 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar