Упућен приједлог о смјени Петрова

Приједлог о разрјешењу предсједника Хрватског сабора Боже Петрова упућен је данас у саборску процедуру са потписима 79 посланика ХДЗ-а и других страначких клубова.

Регион 28.04.2017 | 19:45
Упућен приједлог о смјени Петрова
Приједлог за разрјешење Петрова је, осим посланика ХДЗ-а и националних мањина, потписало петоро посланика ХНС-а, три ИДС-а, два ХДС-а, те по један посланик ХДССБ-а, ХРАСТ-а, ХСЛС-а, СМСХ-а, реформиста, те независни посланик Жељко Лацковић.

С обзиром на то да приједлог подноси апсолутна већина посланика у Хрватском сабору, односно њих 79, затражено је да приједлог одмах буде уврштен у дневни ред сједнице како би се о њему могла повести расправа, објављено је на интернет страници Хрватског сабора.

Предсједник Хрватског савора и лидер ''Моста'' Божо Петров рекао је да Мост више није дио Владе и да ће потпредсједник Владе и остали министри из ове странке поднијети оставке.

Он тврди да је премијер Андреј Пленковић срушио Владу и позвао га да докаже да има нову већину у Сабору, јер ће у супротном бити крив за политичку кризу у земљи.

Пленковић је јуче разријешио дужности три министра Моста Славена Добровића, Антуна Шпрљу и Влаху Орепића, јер су на сједници Владе гласали против повјерења министру финансија Здравку Марићу.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар