Upućen prijedlog o smjeni Petrova

Prijedlog o razrješenju predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova upućen je danas u saborsku proceduru sa potpisima 79 poslanika HDZ-a i drugih stranačkih klubova.

Region 28.04.2017 | 19:45
Upućen prijedlog o smjeni Petrova
Prijedlog za razrješenje Petrova je, osim poslanika HDZ-a i nacionalnih manjina, potpisalo petoro poslanika HNS-a, tri IDS-a, dva HDS-a, te po jedan poslanik HDSSB-a, HRAST-a, HSLS-a, SMSH-a, reformista, te nezavisni poslanik Željko Lacković.

S obzirom na to da prijedlog podnosi apsolutna većina poslanika u Hrvatskom saboru, odnosno njih 79, zatraženo je da prijedlog odmah bude uvršten u dnevni red sjednice kako bi se o njemu mogla povesti rasprava, objavljeno je na internet stranici Hrvatskog sabora.

Predsjednik Hrvatskog savora i lider ''Mosta'' Božo Petrov rekao je da Most više nije dio Vlade i da će potpredsjednik Vlade i ostali ministri iz ove stranke podnijeti ostavke.

On tvrdi da je premijer Andrej Plenković srušio Vladu i pozvao ga da dokaže da ima novu većinu u Saboru, jer će u suprotnom biti kriv za političku krizu u zemlji.

Plenković je juče razriješio dužnosti tri ministra Mosta Slavena Dobrovića, Antuna Šprlju i Vlahu Orepića, jer su na sjednici Vlade glasali protiv povjerenja ministru finansija Zdravku Mariću.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar