ЕП у Београду гледаније од Премијер лиге!

Европско дворанско првенство у атлетици у Беодрагу, које је ове године одржано од 3. до 5. марта, оборило је многе рекорде.

Остали спортови 02.05.2017 | 10:45
ЕП у Београду гледаније од Премијер лиге!
Широм Велике Британије и Северне Ирске, где је такмичење преносио Би-Би-Си, гледаност је била двоструко већа у односу на Праг 2015. године.

Током шампионата људи у Великој Британији више времена су проводили гледајући “краљицу спортова“ него Премијер лигу.

Забележен је пораст од 16 одсто у сатима праћења атлетике у Београду, а број емитовања догађаја у свим облицима – уживо, одложено, репризе и најзанимљивији моменти – увећао се за 4,9 процената у односу на првенство у Прагу.

“Бројке из Београда доказују да идемо у добром правцу и дале су нам потребну мотивацију да и следеће првеснтво у Глазгову учинимо незаборавним, како бисмо били сведоци још већег пораста гледаности. Радује ме што смо после урађених анализа добили резултате да је највећи проценат гледалаца између 25 и 49 година старости. Ипак, још увек морамо да радимо и напредујемо како бисмо придобили и млађу публику, ону од 15 до 24 године“, рекао је председник Европске атлетике Свен Арне Хансен.

Значајан пораст гледаности забалежен је у скандинавским земљама, као и у балтичким.

Укупно 511 сати овогодишњег програма преносило је чак 29 националних европских емитера, као и пан-европских у периоду од шест дана, од почетка па до три дана после завршетка.

“Пре почетка првенства у Београду саопштили смо да је 25 европских емитера заинтересовано да преноси такмичење, али на крају их је било 29. Тада смо рекли да очекујемо 330 часова часова програма уживо, а било их је чак 390.“, истакао је Хансен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар