Алваро Мората и осам удварача!

Три из Енглеске, две из Италије, једна из Немачка, па и једна из Кине. . .

Фудбал 02.05.2017 | 10:00
Алваро Мората и осам удварача!
Алваро Мората опет пакује кофере. Колико год да га је обрадовала Реалова жеља да га врати на стадион "Сантјаго Бернабеу" толико га је разочарала и мала минутажа у Мадриду. Али како ју је 24-годишњи Шпанац изузетно добро користио бројни су клубови изразили жељу да га већ овог лета спасу Реалове клупе.

Мадридски Ас пише да је на Моратином столу већ осам конкретних понуда и то не било којих. Из Енглеске зову Челси, Манчестер јунајтед и Тотенхем, из Италије Јувентус и Милан, јавила се и Борусија Дортмунд, па и два неименована кинеска клуба.

Ас пише да је Челси тренутни фаворит, јер Мората памти да му је баш Антонио Конте пружио шансу у Јувентуса због чега је у недавном интервјуу изјавио да ће пре или касније опет играти за њега. Плавци су притом финансијски способни да плате 65.000.000 евра и задовоље прохтеве Краљевског клуба.

Шансе Манчестер јунајтеда нагло су скочиле после повреде Златана Ибрахимовића, јер Жозе Мурињо сада очајнички тражи шпица. Антоан Гризман је први пик, али не би Португалац имао ништа против ни да садашњег голгетера Атлетика упари са Моратом.

Међутим, на Апенинима пишу да би Милан могао да буде фаворит из сенке пошто су нове газде из Кине обећале једног нападача светске класе. Помињали су се баш Мората, па и Един Џеко, Карим Бензема и чак Пјер-Емерик Обамејан коме су Росонери наменили годишњу плату од чак 6.500.000 евра.

Али и то ће вероватно бити мало за Обамејана, који може да бира где ће, па би Милану можда било паметније да се фокусира на доступнијег Морату. Руководиоци клуба Марко Фасоне и Масимо Мирабели наводно су се већ састали са Алваровим менаџерима. Фудбалер је начелно дао пристанак, иако је јасно да би он најрадије назад у Торино ако ће већ у Италију. А повратак у Италију је - није небитно - велика жеља његове будуће супруге Алис Кампело. 

Ове сезоне 18 голова на 37 утакмица за Реал, иако је углавном почињао са клупе. Гол на свака 94 минута на терену. Време је да Мората пронађе клуб у коме ће бити прва нападачка опција. Време је да изађе из сенке Реаловог ББЦ трозубца. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар