Alvaro Morata i osam udvarača!

Tri iz Engleske, dve iz Italije, jedna iz Nemačka, pa i jedna iz Kine. . .

Fudbal 02.05.2017 | 10:00
Alvaro Morata i osam udvarača!
Alvaro Morata opet pakuje kofere. Koliko god da ga je obradovala Realova želja da ga vrati na stadion "Santjago Bernabeu" toliko ga je razočarala i mala minutaža u Madridu. Ali kako ju je 24-godišnji Španac izuzetno dobro koristio brojni su klubovi izrazili želju da ga već ovog leta spasu Realove klupe.

Madridski As piše da je na Moratinom stolu već osam konkretnih ponuda i to ne bilo kojih. Iz Engleske zovu Čelsi, Mančester junajted i Totenhem, iz Italije Juventus i Milan, javila se i Borusija Dortmund, pa i dva neimenovana kineska kluba.

As piše da je Čelsi trenutni favorit, jer Morata pamti da mu je baš Antonio Konte pružio šansu u Juventusa zbog čega je u nedavnom intervjuu izjavio da će pre ili kasnije opet igrati za njega. Plavci su pritom finansijski sposobni da plate 65.000.000 evra i zadovolje prohteve Kraljevskog kluba.

Šanse Mančester junajteda naglo su skočile posle povrede Zlatana Ibrahimovića, jer Žoze Murinjo sada očajnički traži špica. Antoan Grizman je prvi pik, ali ne bi Portugalac imao ništa protiv ni da sadašnjeg golgetera Atletika upari sa Moratom.

Međutim, na Apeninima pišu da bi Milan mogao da bude favorit iz senke pošto su nove gazde iz Kine obećale jednog napadača svetske klase. Pominjali su se baš Morata, pa i Edin Džeko, Karim Benzema i čak Pjer-Emerik Obamejan kome su Rosoneri namenili godišnju platu od čak 6.500.000 evra.

Ali i to će verovatno biti malo za Obamejana, koji može da bira gde će, pa bi Milanu možda bilo pametnije da se fokusira na dostupnijeg Moratu. Rukovodioci kluba Marko Fasone i Masimo Mirabeli navodno su se već sastali sa Alvarovim menadžerima. Fudbaler je načelno dao pristanak, iako je jasno da bi on najradije nazad u Torino ako će već u Italiju. A povratak u Italiju je - nije nebitno - velika želja njegove buduće supruge Alis Kampelo. 

Ove sezone 18 golova na 37 utakmica za Real, iako je uglavnom počinjao sa klupe. Gol na svaka 94 minuta na terenu. Vreme je da Morata pronađe klub u kome će biti prva napadačka opcija. Vreme je da izađe iz senke Realovog BBC trozubca. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar