Барса почела преговоре за Вератија!

Цена ће бити папрена! И Каталонци спремају највеће појачање!

Фудбал 30.04.2017 | 13:00
Барса почела преговоре за Вератија!
Из Мадрида је одјекнула бомба да се Реал Мадрид договорио са Давидом ДеХеом, а из Каталоније стиже порука да је и Барселона кренула по највеће појачање  - Марка Вератија!

Играч за којег су Ћави и Инијеста рекли да је њихов легитиман наследник је прво име на листи жеља Барселоне за летњи прелазни рок. Интерес Барселоне је одавно познат, а сада су направљени и први конкретни кораци. Руководство Барселоне је почело преговоре са Вератијевим агентом Донатом Ди Камплијем.

Италијански менаџер који заступа Вератија је у претходних неколико недеља два пута долазио на Камп Ноу. Први пут када су играли Барселона - ПСЖ како би бодрио свог најатрактивнијег клијента. Све делује логично и у тој његовој посети нема ништа чудно. Али други пут је био на утакмици Барселона - Јувентус и после ње се састао са челницима Каталонаца. А тема разговора је био Верати и шансе да он наредног лета обуче дрес Блаугране.

Барса је желела да се информише од Ди Камплија колико се шансе да Италијан слети на Камп Ноу. Обострана жеља постоји, али ПСЖ ће бити велика препрека. Верати је још раније рекао да би Барселона била први клуб у који би прешао из ПСЖ ако се за то створе услови. У Паризу је добро плаћен, стандардан је, осваја трофеје на домаћој сцени, али жели да се бори за титулу првака Европе. У томе га је претходних година спречавала управо Барселона која је била непремостива препрека за Свеце у Лиги Шампиона. Па кад већ не може да их победи, може да им се придружи...

Наравно, Ди Камплију је као и сваком менаџеру у интересу да се трансфер обави и да наплати провизију. Његов посао је да омекша ПСЖ и да донесе Барселони информацију о цени за коју би Французи пустили сјајног везисту. Иако су из ПСЖ константно слали поруке да Верати није на продају, позив Барсе је нешто што ретко који играч може да одбије. Међутим, цена ће бити папрена!

Барселона је прошлог лета издвојила 35.000.000 евра за Андреа Гомеша и додатних 20.000.000 евра на име евентуалних бонуса. Вератијева цена ће свакако бити већа, тако да Барса мора да спреми још једну мегапонуду за везисту. Трансфер би могао да иде чак до 70.000.000 евра.

Али Барса би у Вератију добила плејмејкера за наредних неколико година. А Ћави и Инијеста достојног наследника... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар