Barsa počela pregovore za Veratija!

Cena će biti paprena! I Katalonci spremaju najveće pojačanje!

Fudbal 30.04.2017 | 13:00
Barsa počela pregovore za Veratija!
Iz Madrida je odjeknula bomba da se Real Madrid dogovorio sa Davidom DeHeom, a iz Katalonije stiže poruka da je i Barselona krenula po najveće pojačanje  - Marka Veratija!

Igrač za kojeg su Ćavi i Inijesta rekli da je njihov legitiman naslednik je prvo ime na listi želja Barselone za letnji prelazni rok. Interes Barselone je odavno poznat, a sada su napravljeni i prvi konkretni koraci. Rukovodstvo Barselone je počelo pregovore sa Veratijevim agentom Donatom Di Kamplijem.

Italijanski menadžer koji zastupa Veratija je u prethodnih nekoliko nedelja dva puta dolazio na Kamp Nou. Prvi put kada su igrali Barselona - PSŽ kako bi bodrio svog najatraktivnijeg klijenta. Sve deluje logično i u toj njegovoj poseti nema ništa čudno. Ali drugi put je bio na utakmici Barselona - Juventus i posle nje se sastao sa čelnicima Katalonaca. A tema razgovora je bio Verati i šanse da on narednog leta obuče dres Blaugrane.

Barsa je želela da se informiše od Di Kamplija koliko se šanse da Italijan sleti na Kamp Nou. Obostrana želja postoji, ali PSŽ će biti velika prepreka. Verati je još ranije rekao da bi Barselona bila prvi klub u koji bi prešao iz PSŽ ako se za to stvore uslovi. U Parizu je dobro plaćen, standardan je, osvaja trofeje na domaćoj sceni, ali želi da se bori za titulu prvaka Evrope. U tome ga je prethodnih godina sprečavala upravo Barselona koja je bila nepremostiva prepreka za Svece u Ligi Šampiona. Pa kad već ne može da ih pobedi, može da im se pridruži...

Naravno, Di Kampliju je kao i svakom menadžeru u interesu da se transfer obavi i da naplati proviziju. Njegov posao je da omekša PSŽ i da donese Barseloni informaciju o ceni za koju bi Francuzi pustili sjajnog vezistu. Iako su iz PSŽ konstantno slali poruke da Verati nije na prodaju, poziv Barse je nešto što retko koji igrač može da odbije. Međutim, cena će biti paprena!

Barselona je prošlog leta izdvojila 35.000.000 evra za Andrea Gomeša i dodatnih 20.000.000 evra na ime eventualnih bonusa. Veratijeva cena će svakako biti veća, tako da Barsa mora da spremi još jednu megaponudu za vezistu. Transfer bi mogao da ide čak do 70.000.000 evra.

Ali Barsa bi u Veratiju dobila plejmejkera za narednih nekoliko godina. A Ćavi i Inijesta dostojnog naslednika... 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar