Како ће Басконија изгледати сљедеће сезоне?!

Промене на видику. Неће бити Ханге, Шенгелије, Барњанија!

Кошарка 02.05.2017 | 10:15
Како ће Басконија изгледати сљедеће сезоне?!
Недавно смо писали о променама које се очекују у Барселони за следећу сезону, биће огромне, а можда је сада добра ситуација да видимо како стоји Басконија. Баски су испали у четвртфиналу Евролиге после судара са актуелним шампионом ЦСКА, тако да је у тиму из Виторије почело пребројавање.

Најважнији су наравно носиоци тима и тренер. Сито Алонсо има уговор на још једну сезону и не би требало ту да буде промена. Али, како сада стоје ствари, у зеленом дресу нећемо гледати Адама Хангу и Торникеа Шенгелију.

Ханга је био на мети Реал Мадрида и Барселоне, истицао је да ће ако буде остајао у Европи играти за Басконију, али је на његовом хоризонту тренутно НБА лига тако да је наводно одбио да потпише уговор са Басконијом.

Иначе, Басконија му је нудила трогодишњи уговор, али је Мађар одбио. Он је изабран за 59. пика на драфту 2011. године, али још није добио шансу да заигра.

Иста је ситуација са Шенгелијом што се тиче останка. Грузин је јасно поручио свом тиму да му је жеља да се врати у НБА лигу. Он је већ носио дрес Бруклина и Чикага између 2012. и 2014. године. Сада планира повратак "преко баре".

Басконија се већ растала са Андреом Барњанијем који је имао велике проблеме са повредама, одиграо 15 утакмица у Евролиги ове сезоне и просечно бележио 11 поена и два скока по мечу.

Наравно, поред ових готово извесних одлазака, ту су и играчи који би такође могли да оду из клуба, а пре свега ће циљ Алонса бити да сачува Шејна Ларкина који је погонско гориво за тим, али који је у исто време на мети Барселоне.

Поред свих ових могућих и извесних одлазака, треба рећи да Баски раде и на довођењу играча за наредну сезону.

Како пишу шпански медији Јанис Тима је договорио трогодишњу сарадњу са Баскима. Овај летонски кошаркаш који игра на позицијама високог крила добро се показао у дресу Зенита из Санкт Петербурга у тиму са нашим Стефаном Марковићем. Постизао је 16 поена, пет скокова и три асистенције у Еврокупу.

Чека нас занимљиво лето. И што се тиче Басконије, али и других тимова.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар