Kako će Baskonija izgledati sljedeće sezone?!

Promene na vidiku. Neće biti Hange, Šengelije, Barnjanija!

Košarka 02.05.2017 | 10:15
Kako će Baskonija izgledati sljedeće sezone?!
Nedavno smo pisali o promenama koje se očekuju u Barseloni za sledeću sezonu, biće ogromne, a možda je sada dobra situacija da vidimo kako stoji Baskonija. Baski su ispali u četvrtfinalu Evrolige posle sudara sa aktuelnim šampionom CSKA, tako da je u timu iz Vitorije počelo prebrojavanje.

Najvažniji su naravno nosioci tima i trener. Sito Alonso ima ugovor na još jednu sezonu i ne bi trebalo tu da bude promena. Ali, kako sada stoje stvari, u zelenom dresu nećemo gledati Adama Hangu i Tornikea Šengeliju.

Hanga je bio na meti Real Madrida i Barselone, isticao je da će ako bude ostajao u Evropi igrati za Baskoniju, ali je na njegovom horizontu trenutno NBA liga tako da je navodno odbio da potpiše ugovor sa Baskonijom.

Inače, Baskonija mu je nudila trogodišnji ugovor, ali je Mađar odbio. On je izabran za 59. pika na draftu 2011. godine, ali još nije dobio šansu da zaigra.

Ista je situacija sa Šengelijom što se tiče ostanka. Gruzin je jasno poručio svom timu da mu je želja da se vrati u NBA ligu. On je već nosio dres Bruklina i Čikaga između 2012. i 2014. godine. Sada planira povratak "preko bare".

Baskonija se već rastala sa Andreom Barnjanijem koji je imao velike probleme sa povredama, odigrao 15 utakmica u Evroligi ove sezone i prosečno beležio 11 poena i dva skoka po meču.

Naravno, pored ovih gotovo izvesnih odlazaka, tu su i igrači koji bi takođe mogli da odu iz kluba, a pre svega će cilj Alonsa biti da sačuva Šejna Larkina koji je pogonsko gorivo za tim, ali koji je u isto vreme na meti Barselone.

Pored svih ovih mogućih i izvesnih odlazaka, treba reći da Baski rade i na dovođenju igrača za narednu sezonu.

Kako pišu španski mediji Janis Tima je dogovorio trogodišnju saradnju sa Baskima. Ovaj letonski košarkaš koji igra na pozicijama visokog krila dobro se pokazao u dresu Zenita iz Sankt Peterburga u timu sa našim Stefanom Markovićem. Postizao je 16 poena, pet skokova i tri asistencije u Evrokupu.

Čeka nas zanimljivo leto. I što se tiče Baskonije, ali i drugih timova.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar