Трамп мислио да ће бити лакше

"Волио сам свој претходни живот, толико ствари ми се дешавало. Више радим него у свом претходном животу. Мислио сам да ће бити лакше", рекао је предсједник САД Доналд Трамп у интервјуу за Ројтерс уочи навршавања првих 100 дана његовог предсједничког мандата.

Свијет 28.04.2017 | 12:15
Трамп мислио да ће бити лакше
Он каже да је навикао на недостатак приватност у свом "старом животу", али је изненађен колико мало је има сада, нагласивши да се и даље навикава на 24-часовну заштиту коју му пружа Тајна служба.

"Заиста се налазите у једној малој чаури, због тога што имате тако велику заштиту, не можете нигдје да идете", рекао је Трамп.

Како каже, више не може да вози, јер сваки пут када иде негдје из Бијеле куће возе га у лимузини или џипу, преноси Ројтерс.

У интервјуу је говорио и о многим горућим питањима унутрашње и спољне политике, а између осталог и о Ким Џонг-Уну, сјевернокорејском лидеру,

"Имао је 27 година кад му је умро отац, а он је преузео власт, тако да му у тим годинама сигурно није било лако. Знате, имао је много генерала и много људи који би вољели да раде оно што он ради. Говорио сам и раније, а кажем то и сад, није да му приписујем заслуге, али признајем да му је било тешко. Не знам да ли је рационалан или није, али се надам да ипак јесте", истакао је Трамп, преноси клиx.ба

Додао је и да постоји шанса да Америка и Сјеверна Кореја уђу у велики сукоб, а на питање да ли је то највећа глобална брига у овом тренутку, одговорио је: "Да, рекао бих да је тако".

Коментарисао је и исламистички тероризам рекавши како се тим људима не смије дозволити да дођу у САД, док је на питање о успостављању мира на Блиском истоку рекао: "Желим да видим мир међу Израелом и Палестинцима. Нема разлога да тако не буде".

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар