Поштују Севиљу, али узимају Сампаолија!

"Баш због респекта ћемо и сачекати мало".

Фудбал 30.04.2017 | 08:00
Поштују Севиљу, али узимају Сампаолија!
Аргентинци су, по свему судећи, пронашли новог селектора. И то у Севиљи.

Према потврђеним информацијама америчких медија, фанатични Хорхе Сампаоли (57) једини је кандидат за клупу "гаучоса", која је празна од отпуштања Едгарда Баузе коме нису опроштени лоши резултати у квалификацјама за Мундијал 2018.

Аргентина је тренутно пета на табели, а ако се не помери горе играће бараж, мада јој Еквадор са шесте позиције прети, са само два бода заостатка.

"Могу да потврдим да је Сампаоли једини кандидат, али поштујемо Севиљу јер тамо ради. Преговараћемо око његовог одласка из Севиље и постоји клаузула око раскида уговора. Сачекаћемо још мало јер имамо респект према том клубу", рекао је за "ЕСПН" председник Фудбалског савеза Аргентине Клаудио Тапија.

Харизматични аргентински стручњак летос је преузео клуб из Андалузије и наставио да ниже успехе претходника Унаија Емерија, а уговор му истиче 2018. године, уз могућност ранијег прекида.

Током каријере водио је селекцију Чилеа, са којом је освојио титулу на Копа Америка победом у финалу баш против Аргентине после пенала, као и на клупској сцени Универзитад де Чиле, Емелек, О'Хигинс и мање познате клубове у Перуу.

Претходних недеља спомињао се и као кандидат за тренера Барселоне, али је он одбацивао могућност да оде на Ноу Камп, поруком да је "до смрти везан за пројекат Севиље".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар