Poštuju Sevilju, ali uzimaju Sampaolija!

"Baš zbog respekta ćemo i sačekati malo".

Fudbal 30.04.2017 | 08:00
Poštuju Sevilju, ali uzimaju Sampaolija!
Argentinci su, po svemu sudeći, pronašli novog selektora. I to u Sevilji.

Prema potvrđenim informacijama američkih medija, fanatični Horhe Sampaoli (57) jedini je kandidat za klupu "gaučosa", koja je prazna od otpuštanja Edgarda Bauze kome nisu oprošteni loši rezultati u kvalifikacjama za Mundijal 2018.

Argentina je trenutno peta na tabeli, a ako se ne pomeri gore igraće baraž, mada joj Ekvador sa šeste pozicije preti, sa samo dva boda zaostatka.

"Mogu da potvrdim da je Sampaoli jedini kandidat, ali poštujemo Sevilju jer tamo radi. Pregovaraćemo oko njegovog odlaska iz Sevilje i postoji klauzula oko raskida ugovora. Sačekaćemo još malo jer imamo respekt prema tom klubu", rekao je za "ESPN" predsednik Fudbalskog saveza Argentine Klaudio Tapija.

Harizmatični argentinski stručnjak letos je preuzeo klub iz Andaluzije i nastavio da niže uspehe prethodnika Unaija Emerija, a ugovor mu ističe 2018. godine, uz mogućnost ranijeg prekida.

Tokom karijere vodio je selekciju Čilea, sa kojom je osvojio titulu na Kopa Amerika pobedom u finalu baš protiv Argentine posle penala, kao i na klupskoj sceni Univerzitad de Čile, Emelek, O'Higins i manje poznate klubove u Peruu.

Prethodnih nedelja spominjao se i kao kandidat za trenera Barselone, ali je on odbacivao mogućnost da ode na Nou Kamp, porukom da je "do smrti vezan za projekat Sevilje".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar