ФСС: Партизан у 16, Звезда у 18!

Наредног викенда, тачније у недељу, Црвена звезда и Партизан биће истог дана домаћини. Како то организовати, а да не буде нових туча хулигана?

Фудбал 28.04.2017 | 13:00
ФСС: Партизан у 16, Звезда у 18!
На званичном порталу Фудбалског савеза Србије овог четвртка поподне објављена је сатница за 33. коло, које ће у обе групе бити одиграно у суботу и недељу.

С обзиром на то да је у скраћеном, трећем кругу шампионата немогуће у сваком колу раздвојити "вечите" као домаћине и госте - а притом су и црвено и црно-бели у среду играли Куп утакмице, баш као и Војводина и Чукарички, појавио се проблем - како и када заказати утакмице 33. кола, а да поново не дође до туче хулигана из редова навијача Црвене звезде и Партизана.

Постојала су два потенцијална решења - да утакмице буду одигране у размаку од неколико сати и да мечеви почну један за другим у размаку од сат, сат и по времена, како би се навијачи мимоишли.

Изгледа да је, ипак, изабрано друго "решење"!

Ако не буде промена, Партизан ће угостити Напредак у 16 часова, а Црвена звезда екипу Војводине два сата касније, у 18, објављено је данас на сајту ФСС. Обе утакмице биће преношене уживо на Арени спорт 1.

Али, ту није крај.

Постојала је могућност да црвено-бели дерби буде одложен, о чему је Мондо у понедељак писао, јер је Војводина од канцеларије Суперлиге затражила одлагање утакмице са Црвеном звездом.

Ситуација у српском фудбалу до те мере се закувала, да је Војводина затражила да меч са Црвеном звездом буде одложен, између осталог, "због оптужби да ће бити намештен", али од тога неће бити ништа.

"Уважавам разлоге и објашњење представника Војводине, али захтев је неоснован. Не постоји ниједан основ да дерби на Стадиону 'Рајко Митић' буде одложен", рекао је директор Суперлиге Владимир Булатовић за "Журнал" и одбио да разговара о разлозима које су Новосађани навели у захтеву.

"Није то тема за директора Суперлиге. Можда за неког другог јесте, али нисам имао ниједну дилему при доношењу одлуке".

Суперлига, као и Дисциплинска комисија ФСС, ускоро ће реаговати на извештај делегата Предрага Ратковића, који је мотрио на дерби између Партизана и Војводине, који је главни арбитар Милорад Мажић прекинуо на три минута због скандалозних увреда на рачун гостију упућених са јужне трибине, на којој се окупљају најватреније присталице црно-белих.

Партизан ће због тога, извесно, бити кажњен, али је питање да ли ће се санкције односити на затварање Хумске и за коју тачно утакмицу.

С обзиром на то да је ФСС већ заказао термин утакмице, одредио судије, а управа црно-белих позвала навијаче да испуне трибине отварајући капије и нудећи бесплатан улаз, сасвим је извесно да казна неће бити изречена пре меча 33. кола.

Да Гробари нису престали са увредама након што је Мажић прекинуо меч, а са разгласа упућена молба да се навија фер и без расних, верских, етничких и политичких увреда, главни арбитар имао би обавезу да још једном прекине меч на пет до десет минута и поведе екипе у свлачионице, а ако се са увредама не би престало ни тада, према правилнику усвојеном 2013. године уследили би разговори главног судије, делегата, комесара за безбедност ФСС, руководилаца полиције и директора стадиона о трајном прекиду меча.

То се није догодило, али ће Партизан свакако бити "на тапету" због понашања дела своје публике.

Парови 33. кола:

субота

Раднички - Јавор 19.00
Младост - Вождовац 19.00

недеља

Партизан - Напредак 16.00
Црвена звезда - Војводина 18.00

Табела плеј-офа: Црвена звезда 43, Партизан 43, Војводина 33, Младост 30, Напредак 26, Раднички 25, Вождовац 23, Јавор 22.

субота

Бачка – Борац 16.00
Спартак - Нови Пазар 16.00
Рад – Радник 19.00

недеља

Чукарички – Металац 19.00

Табела плеј-аута: Чукарички 23, Спартак 22, Радник 19, Рад 18, Бачка 17, Металац 17, Нови Пазар 13, Борац 12.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар