FSS: Partizan u 16, Zvezda u 18!

Narednog vikenda, tačnije u nedelju, Crvena zvezda i Partizan biće istog dana domaćini. Kako to organizovati, a da ne bude novih tuča huligana?

Fudbal 28.04.2017 | 13:00
FSS: Partizan u 16, Zvezda u 18!
Na zvaničnom portalu Fudbalskog saveza Srbije ovog četvrtka popodne objavljena je satnica za 33. kolo, koje će u obe grupe biti odigrano u subotu i nedelju.

S obzirom na to da je u skraćenom, trećem krugu šampionata nemoguće u svakom kolu razdvojiti "večite" kao domaćine i goste - a pritom su i crveno i crno-beli u sredu igrali Kup utakmice, baš kao i Vojvodina i Čukarički, pojavio se problem - kako i kada zakazati utakmice 33. kola, a da ponovo ne dođe do tuče huligana iz redova navijača Crvene zvezde i Partizana.

Postojala su dva potencijalna rešenja - da utakmice budu odigrane u razmaku od nekoliko sati i da mečevi počnu jedan za drugim u razmaku od sat, sat i po vremena, kako bi se navijači mimoišli.

Izgleda da je, ipak, izabrano drugo "rešenje"!

Ako ne bude promena, Partizan će ugostiti Napredak u 16 časova, a Crvena zvezda ekipu Vojvodine dva sata kasnije, u 18, objavljeno je danas na sajtu FSS. Obe utakmice biće prenošene uživo na Areni sport 1.

Ali, tu nije kraj.

Postojala je mogućnost da crveno-beli derbi bude odložen, o čemu je Mondo u ponedeljak pisao, jer je Vojvodina od kancelarije Superlige zatražila odlaganje utakmice sa Crvenom zvezdom.

Situacija u srpskom fudbalu do te mere se zakuvala, da je Vojvodina zatražila da meč sa Crvenom zvezdom bude odložen, između ostalog, "zbog optužbi da će biti namešten", ali od toga neće biti ništa.

"Uvažavam razloge i objašnjenje predstavnika Vojvodine, ali zahtev je neosnovan. Ne postoji nijedan osnov da derbi na Stadionu 'Rajko Mitić' bude odložen", rekao je direktor Superlige Vladimir Bulatović za "Žurnal" i odbio da razgovara o razlozima koje su Novosađani naveli u zahtevu.

"Nije to tema za direktora Superlige. Možda za nekog drugog jeste, ali nisam imao nijednu dilemu pri donošenju odluke".

Superliga, kao i Disciplinska komisija FSS, uskoro će reagovati na izveštaj delegata Predraga Ratkovića, koji je motrio na derbi između Partizana i Vojvodine, koji je glavni arbitar Milorad Mažić prekinuo na tri minuta zbog skandaloznih uvreda na račun gostiju upućenih sa južne tribine, na kojoj se okupljaju najvatrenije pristalice crno-belih.

Partizan će zbog toga, izvesno, biti kažnjen, ali je pitanje da li će se sankcije odnositi na zatvaranje Humske i za koju tačno utakmicu.

S obzirom na to da je FSS već zakazao termin utakmice, odredio sudije, a uprava crno-belih pozvala navijače da ispune tribine otvarajući kapije i nudeći besplatan ulaz, sasvim je izvesno da kazna neće biti izrečena pre meča 33. kola.

Da Grobari nisu prestali sa uvredama nakon što je Mažić prekinuo meč, a sa razglasa upućena molba da se navija fer i bez rasnih, verskih, etničkih i političkih uvreda, glavni arbitar imao bi obavezu da još jednom prekine meč na pet do deset minuta i povede ekipe u svlačionice, a ako se sa uvredama ne bi prestalo ni tada, prema pravilniku usvojenom 2013. godine usledili bi razgovori glavnog sudije, delegata, komesara za bezbednost FSS, rukovodilaca policije i direktora stadiona o trajnom prekidu meča.

To se nije dogodilo, ali će Partizan svakako biti "na tapetu" zbog ponašanja dela svoje publike.

Parovi 33. kola:

subota

Radnički - Javor 19.00
Mladost - Voždovac 19.00

nedelja

Partizan - Napredak 16.00
Crvena zvezda - Vojvodina 18.00

Tabela plej-ofa: Crvena zvezda 43, Partizan 43, Vojvodina 33, Mladost 30, Napredak 26, Radnički 25, Voždovac 23, Javor 22.

subota

Bačka – Borac 16.00
Spartak - Novi Pazar 16.00
Rad – Radnik 19.00

nedelja

Čukarički – Metalac 19.00

Tabela plej-auta: Čukarički 23, Spartak 22, Radnik 19, Rad 18, Bačka 17, Metalac 17, Novi Pazar 13, Borac 12.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar