Обезбјеђење на сједници Скупштине

Пажњу одборника опозиције, коју чине СДС, ПДП и НДП, на данашњој сједници Скупштине општине Вишеград опет је привукло присуство два униформисана лица са амблемима „обезбјеђење“.

Република Српска 27.04.2017 | 21:00
Обезбјеђење на сједници Скупштине
Ти људи сједјели су током цијелог скупштинског засједања у задњем реду сале одмах иза одборника и гостију.

На почетку засједања општинског Парламента, одборник НДП-а Александар Фулурија обратио се предсједику Скупштине општине Билалу Мемишевићу да му пружи објашњење за овакав преседан.

„На наше питање да се објасни зашто униформисана лица присуствују скупштинском засједању, предсједник Скупштине и даље нема одговор. Кад смо на прошлој сједници поставили исто питање, одговорено нам је да ћемо га добити, али од тога је прошло мјесец дана“, каже Фулурија.

Фулурија истиче да му није јасно зашто су ту непозната униформисана лица и која је њихова улога. „На прошлој сједници је на рад Скупштине мотрио један, а сад је неко из власти обезбједио да буду и двојица из сектора обезбјеђења."

Он истиче да нико на сједници није угрожен и упитао чије је то приватно обезбјеђење и да ли се плаћа општинским парама.

„Ово је случај без преседана; нисам упознат да се нешто овако дешава на сједницама општинских Парламената у сусједним општинама, па и у Републици Српској. Ако би било потребно да се интервенише, зато постоје регуларни органи реда из редова полиције“, закључује Фулурија.

Данашња сједница Скупштине општине протекла је без великих ријечи, јачих сукобљавања одборника и неочекиваних обрта као претходне.

Чак је, на изненађење опозиције, власт на челу са СНСД-ом прихватила шест амандмана на измјене Статута општине одборника Брана Смиљића из СДС-а.

Варнице су сјевнуле тек кад је на дневни ред дошло усвајање извјештаја о раду јавних установа општинских буџетских корисника.

„Жалосно је то да се не прихвате извјештаји установа које су усвојили и њихови управни и надзорни одбори, а владајући који у скупштини чине одборници СНСД, ДНС, СП, СНС и СДА их одбаци, што је чисто политиканство“, рекао је одборник Бране Смиљић.

(БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дзони

27.04.2017 19:58

Неце вам помоци ни кордони који сте дебили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

иван

27.04.2017 20:58

ЦУВАЈУ БИЛАЛА И НАЦЕЛНИКА,Ал од народа се нико не сацува,јос мало

Name

Симо

28.04.2017 07:57

Сецтор секуритy лопвска фирма. плата 395км без превоза и без топлог оброка а ради се по 250 сати..

ОДГОВОРИТЕ